Hlavní obsah

Přes padesát druhů piva nabídne první Beer Fest v Bílovci

Novinky, Lenka Hatlapatková

V sobotu 24. srpna se od 14 hodin na nádvoří bíloveckého zámku uskuteční první ročník pivního festivalu Beer Fest. Na čepu bude přes padesát druhů piva z českých i zahraničních pivovarů a nebudou chybět ani nejrůznější dobroty.

Foto: Jiří Velký
Článek

Po celé odpoledne se účastníci mohou těšit také na bohatý doprovodný program. O ten na pódiu se postarají zástupci rádia Čas, kteří budou celou akcí také provázet. Zpestřením bude jistě i exhibiční vystoupení sportovců z bíloveckého a novojičínského klubu Thaiboxu a také komentované prohlídky zámku.

Během nich zájemci uvidí nejen zajímavá místa zámku, ale díky místnímu kastelánovi si vyslechnou také originální příběhy o šlechticích, kteří zde žili. A pořadatelé nezapomněli samozřejmě ani na děti, pro něž budou připraveny v dětském koutku nejrůznější atrakce a hry.

„Jsme rádi, že zámecké nádvoří ožije další pěknou akcí, a věříme, že se u nás Beer Fest zabydlí a stane se možná i tradicí,“ hlásí starostka města Bílovce Renata Mikolašová.

Organizace prvního ročníku Beer Fest se ujal majitel místní restaurace U holubů Petr Holub se svým kolegou Jiřím Hejdou. „Říkali jsme si, že je škoda, že tyto pivní slavnosti nejsou i u nás, a tak jsme se rozhodli je uspořádat. Věříme, že lidi bohatá nabídka nejrůznějších piv od těch běžných, přes piva z minipovarů jako je náš místní Zobak, až po nejrůznější originální ležáky nebo speciály typu ´kyseláč´ osloví,“ popsal nabídku Petr Holub.

„K zakousnutí nabídneme grilovaná žebírka, kolena, steaky, křidélka, farmářské brambory slovenské halušky, ale i klasické párky a klobásy nebo palačinky pro děti,” dodal.

Vyvrcholením této úžasné akce, na níž se sejdou nejen obyvatelé Bílovce, ale i okolních obcí, bude promítání oscarového snímku Bohemian Rhapsody v letním kině. To začne hned po setmění, nejdříve ve 20.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám