Hlavní obsah

Před svým agresívním psem se pokousaní majitelé museli zavřít v autě

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako smyslu zbavený se začal ve středu chovat vůči svým majitelům ovčák při venčení u letňanského výstaviště v Praze. Vyděšení a na rukách pokousaní majitelé se před ním ukryli v autě, potom zavolali městskou policii. Odchytová služba psa nakonec odvezla do útulku, strážníci poskytli zraněným první pomoc.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Policisté přijali oznámení od šokované majitelky, na místo vyrazili strážníci z Prahy 9. Žena uvedla, že byla s manželem venčit psa, ale ten je zcela bezdůvodně napadl. Pokousal je, a proto se před ním ukryli do auta.

Neustále útočil

Když strážníci přijeli na místo, agresívní pes pobíhal okolo. Vzhledem k tomu, že se v blízkosti psa pohybovaly další osoby, hlídka je na tuto skutečnost upozornila a varovala před rizikem možného zranění. Vzhledem k agresivitě zvířete nebylo možné vystoupit z vozidla, proto komunikace strážníků s oznamovateli probíhala přes okénka automobilů.

„Žena i muž byli zraněni na rukou, na kterých jim pes způsobil tržné rány. Strážníci proto na místo přivolali specialisty z odchytové služby městské policie. Ti následně zvíře odchytili a převezli  do útulku. Strážníci manželskému páru poskytli první pomoc a přivolali záchrannou službu. Případem se dále zabývá i Městská veterinární správa,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Reklama

Výběr článků

Načítám