Hlavní obsah

Prasklá pneumatika zavinila zkázu nákladního auta s cisternou převážející vápenec

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři profesionální i dobrovolné jednotky hasičů Olomouckého kraje vyjížděly v pátek krátce před půl druhou hodinou odpoledne k likvidaci požáru nákladního vozidla s cisternou převážející vápenec. Požár zřejmě způsobila prasklá pneumatika.

Foto: HZS OLK
Článek

Hasiči z Jeseníku, Vlčic Javorníku a Žulové nalezli hořící náklaďák na silnici vedoucí z Javorníku na Vlčice také díky zdálky viditelnému hustému kouři.

"Podle řidiče auto začalo hořet poté, co praskla jedna z pneumatik. Oheň se vzápětí rozšířil na celé vozidlo i cisternu. Žár byl natolik silný, že obal cisterny praskl a náklad se vysypal na silnici," popsal dramatické chvíle mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák s tím, že žár poškodil i svodidla.

Hasičům se po zhruba dvaceti minutách podařilo dostat požár pod kontrolu a následně za nasazení několika hasebních proudů pokračovali v celkové  likvidaci požáru. Vyšetřovatel zahájil prověřování vzniku požáru, jehož příčina stejně jako výše škody zatím není upřesněna. Komunikace byla několik hodin neprůjezdná. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám