Hlavní obsah

Prahou křížem krážem, tentokrát na téma Krotitelé strašidel

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlínské Spektrum DDM hl. m. Prahy připravilo na neděli 21. října již sedmý ročník stopovací hry pro rodinné týmy Prahou křížem krážem, letos s tématem Krotitelé strašidel.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Letošní akce navazuje na ty předchozí především v tom, co pravidelní účastníci považují za důležité – hodnotné strávení volného času při řešení úkolů v rámci půldenní hry. Po předchozích ročnících „Záhada zmizelého obrazu“ a „Vynálezy“ se letos pedagogové Karlínského Spektra rozhodli hru odlehčit a ústřední motto hry se nebude točit kolem detektivní zápletky.

To zásadní však zůstává. Najít a splnit dostatečné množství stanovišť ve vymezeném čase a dostat se do cíle. Důležitým prvkem hry budou samotná strašidla umístěná v herním území.

„Během prvních 24 hodin od spuštění registrací se přihlásilo přes devadesát týmů. To je velká výzva. Jsme zavázáni ohromnému množství rodin, které se do hry přihlásily. Předchozí ročníky absolvovalo v průměru skoro šest stovek účastníků a mnozí z nich se vracejí opakovaně,“ přibližuje přípravy jeden z organizátorů Martin Kašík.

Hra je rozdělena na dopolední a odpolední variantu, přičemž na té dopolední organizátoři očekávají týmy rodičů s kočárky a předškoláky. „V každém týmu, který se přihlásí na dopolední variantu, je povinné mít člena, který ještě nechodí do školy. Odpolední část je již naplněna, pro předškoláky však máme stále míst dostatek,“ doplnil Jirka Tvrdoň, další z organizátorů.

„Hra původně pro dvě desítky rodin se násobně rozrostla. Nechceme, aby se nám místo hry přeplnilo závodníky, kteří budou netrpělivě čekat na každém stanovišti. Na prvním místě zůstává zážitek ze hry, pocit z objevování a poznávání části Prahy. Kde se hra odehraje letos, však dopředu neprozradíme, to se dozvědí pouze registrovaní účastníci,“ uzavírá Martin.

Troufnete si na setkání se strašidly, nebojíte se časové tísně a máte chuť si zasoutěžit? Neváhejte a přihlaste se již nyní – zbývá posledních pár míst.

Další informace k akci jsou k dispozici na webu Karlínského Spektra https://ddmpraha.cz/karlinske-spektrum/Kalendar_akci?seo=8180 spolu s rezervačním formulářem.

Kontakt: rezervace@ddmpraha.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám