Hlavní obsah

Praha 5 zveřejnila termín zápisu dětí do školy Pod Žvahovem v Hlubočepech

Novinky, Luděk Sefzig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Noví radní Prahy 5 naplnili dlouhodobé prosby rodičů o návrat vzdělávání do Dolních Hlubočep. Městská část stanovila termíny zápisů dětí do první třídy a uspořádala také setkání s rodiči ze Žvahova a okolí.

Článek

Podmínkou otevření školy je zapsání 17 dětí do první třídy ve školním roce 2015/2016. V případě jejího splnění začne výuka v budově školy Pod Žvahovem č. p. 463 již 1. září letošního roku, a to formou odloučeného pracoviště ZŠ a MŠ Kořenského.

„Obnovení školy na Žvahově se ujala ředitelka Základní školy Kořenského Mgr. Libuše Daňhelková, která je bývalou učitelkou ZŠ V Remízku. Její osobnost je pro městskou část velkým příslibem, že se škola Pod Žvahovem stane úspěšnou vzdělávací institucí. Jako krizový manažer se v minulosti úspěšně ujala řízení ZŠ Kořenského a škola pod jejím vedením zdvojnásobila počet svých žáků,“ vyzdvihl spolupráci se současným vedením ZŠ Kořenského radní pro oblast školství Mgr. Vít Šolle (KDU-ČSL).

„Poskytnu veškeré úsilí, aby se škola v budově Pod Žvahovem stala dlouhodobou perspektivou pro generace malých dětí,“ doplnila ředitelka ZŠ Kořenského Mgr. Libuše Daňhelková.

Řádný termín zápisu byl stanoven na 20. ledna od 14:00 do 17:00, dodatečný termín pak na 10. února mezi 14:00 až 17:00. Oba zápisy se konají v budově ZŠ a MŠ Kořenského na adrese Kořenského 10/760, Praha 5.

Radnice v rámci zvýšení informovanosti obyvatel dolních Hlubočep uspořádala 14. ledna besedu s veřejností v tamní mateřské škole. Zájemci, především z řad rodičů, diskutovali se zástupci radnice, Odboru školství a vedení ZŠ Kořenského podrobnosti ohledně fungování školy a jejího budoucího zázemí. Vedení městské části Praha 5 je ujistilo, že škola splní očekávané standardy nejen v oblasti vzdělávání, ale i mimoškolních aktivit a možností trávení volného času dětí.

Zájem o fungování školy ze strany tamních obyvatel je dlouhodobě značný. „Podle našeho průzkumu je počet dětí narozených v letech 2009-2013 ve spádové oblasti Hlubočep a Zlíchova vždy vyšší než 21. Spolupracujeme také se zástupci rodičů, kteří si již sami anketou zmapovali zájem o umístění dětí do školy Pod Žvahovem, takže naplnit třídu 17 dětmi se snad podaří,“ dodal předseda školského výboru Martin Damašek (TOP 09).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám