Hlavní obsah

Praha 13 rozdá prvňákům slabikaře zdarma

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze 13 se stalo tradicí, že se školní rok zahajuje ve velkém. Akcí stále přibývá, velká se odehraje v Centrálním parku, kde se stále něco vylepšuje. Radnice z kdysi pustiny dokázala vybudovat odpočinkové a sportovní místo, kam lidé rádi chodí. V neděli tu vystoupí Petra Janů a Chinaski.

Foto: Dan Novotný

přes sedm set padesát prvňáků nastupuje na Praze 13 do školy, radnice pro ně připravila zábavní akci a slabikáře zdarma, foto z minulého roku

Článek

Nový školní začíná v Praze 13 každoročně zábavným programem pro místní prvňáky. Akce Třináctka prvňáčkům začíná 1. září v 10.00 v Centrálním parku Prahy 13 na ploše za mateřskou školou v Bronzové ulici (v blízkosti metra B Lužiny). Smyslem akce je rozptýlit dětem obavy z nástupu do školy.

„Prvňáčci, kterých je letos v deseti základních školách Prahy 13 zapsáno celkem 763, mohou do parku přijít i s rodiči hned po uvítání ve škole. Čekají je kolotoče, houpačky a poníci, ale také tancování, cukrová vata a soutěže pro děti i pro maminky. V programu pobaví děti Vanda a Standa, Václav Upír Krejčí a Inka Rybářová. Starosta Prahy 13 David Vodrážka natočí dětem zmrzlinu a společně se svými zástupci rozdá prvňáčkům dárkové tašky s pastelkami, rozvrhem a drobnými hračkami,” informoval mluvčí radnice Samuel Truschka

Ve škole dostanou všichni prvňáčci zdarma slabikáře s věnováním podepsaným starostou. Městská část nakoupila slabikáře za 196 000 korun podle požadavků škol, částečně i pro čtení tzv. genetickou metodou.

V neděli přijďte na koncert

V neděli se koná v parku velký koncert, vrcholem bude vystoupení Petry Janu a kapely Chinaski.

Hudební maratón odstartuje ve 14.30 country kapela Blue Ground se zpěvačkou Klárou Tibitanzlovou. Od 16.00 zahraje rocková kapela Dilated a v 17.10 skupina Votchi. Od 18.20 to rozjede plzeňská skupina Burma Jones se zpěvákem Bohoušem Josefem. V 19.20 vystoupí Petra Janů. O hodinu později se máme těšit na Chinaski.

Vstup na koncert je jako zdarma. Občerstvení je zajištěno. Pro děti jsou přichystány houpačky, kolotoče a další atrakce.

Reklama

Výběr článků

Načítám