Hlavní obsah

Pozdní sběr, Gazdina roba a Petr Bende & band vystoupí na hradě Křivoklát

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od června do září se mohli i mohou diváci těšit na koncerty na hradech a zámcích v rámci Castle tour 2017. Na hradě Křivoklát vystoupí v pátek 1. září od 19 hodin skupina Pozdní sběr se svými hosty - jimi budou Gazdina roba a Petr Bende & band. Koncert proběhne od 19 hodin na I. nádvoří.

Foto: Křivoklát
Článek

„Zalíbila se nám představa přiblížení naší muziky i návštěvníkům skvělých českých památek. Takové propojení vizuálních a sluchových vjemů...“ řekl lídr kapely Pozdní sběr Jirka Pařez.

Výběrová sestava muzikantů napříč žánry - rock, folk, jazz, blues, country, funky - je propojená v aktuální sestavě kapely Pozdní sběr. Autorský přístup frontmana kapely Jiřího Pařeza (zpěv a akustická kytara), doplněný osobitým rukopisem jednotlivých hudebníků - Michael Vašíček (ex Vlasta Redl a Čechomor), elektrické kytary, lap steel, mandolína a zpěv, Jiří Meisner (ex Druhá tráva a Kamelot), baskytara a zpěv, Karel Macálka (ex KDJ, Rangers), elektrické, akustické kytary a zpěv, Štěpán Baloun, klávesy a zpěv, a Tomáš Hanke (ex Katapult), bicí - dozrál z pohledu vinařského do stadia výběru z bobulí.

Pozdní sběr na koncertech potěší všechny milovníky dobré muziky, vyznavače tvrdšího soundu, stejně jako příznivce jazzu, country a folku.

Na koncertu zazní výběr z repertoáru, který Jiří Pařez připravoval v posledních několika letech. Kapela dostala platinovou desku za album Dvojka (2008), zlatou desku za album Výběr z bobulí - Live (2012) a také zlatou desku za poslední album Pohlednice z Paříže, předanou v březnu 2016.

Petr Bende se do českého hudebního dění zapsal v červnu 2005 v soutěži Česko hledá SuperStar. Tomuto obrovskému úspěchu předcházela několikaletá práce a úsilí. Finálový den 12. června 2005 a stříbrná pozice v soutěži je pro Petra velkým bonusem.

O prázdninách 2005 bylo dokončeno připravované debutové autorské album „pb“ zpěváka, skladatele, textaře a multiinstrumentalisty, pohybující se pro českou scénu v novém pojetí pop rocku. Album vyšlo 7. listopadu 2005. V prosinci 2005 se Petr stal Skokanem roku v anketě Zlatý Slavík 2005 ze 109. na 9. místo.

V roce 2007 převzal Petr Výroční cenu OSA v kategorii Nejúspěšnější mladý autor do 30 let v oblasti populární hudby. Náledující rok se nesl především ve znamení titulní role Hamleta ve stejnojmenném muzikálu, vznikl duet s Darou Rolins Tráva a byl hostem turné Věry Špinarové. 

Čtyři roky po dokončení druhé autorské desky vyšlo v roce 2011 album s příznačným názvem Trojka. V roce 2014 vydal záznam koncertu z Kateřinské jeskyně a vystoupení na Vysočina Fest 2014 s cimbálovou muzikou Grajcar; živá nahrávka Petr Bende & Cimbál Big Band zahrnuje netradiční úpravy vánočních koled i známé hity. V roce 2016 navázal spolupráci s vydavatelstvím Supraphon a v produkci Dalibora Cidlinského jr . připravil autorské studiové album reSTART. 

Gazdina roba se prezentuje jako „setkání starých přátel“. Po deseti letech existence, završené v roce 2014 vydáním prvního „regulérního“ alba s názvem Deset let jsme se neviděli, znamenala doslova restart. Publikum oceňuje hudební různorodost, pro které si kapela vysloužila přídomek „rockové písničkářství“.

Reklama

Výběr článků

Načítám