Hlavní obsah

Požár zničil na Bystřičce rekreační středisko a restauraci

Novinky, Jan Močarník

Objekt rekreační chaty v blízkosti přehrady Bystřička zachvátily v úterý krátce po třetí hodině ranní plameny. Rozsah požáru si vynutil kyvadlovou dopravu vody z nedaleké přehrady.

Foto: Jan Močarník
Článek

Na místě zasahovalo několik jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Valašského Meziříčí, Bystřičky, Jablůnky, Hošťálkové a Valašské Bystřice. "Už ve chvíli příjezdu bylo jasné, že se jedná o velmi rozsáhlý požár, který zachvátil prakticky celý objekt," informoval mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

"Objekt, který požár zcela zničil, sloužil k rekreačním účelům zaměstnanců města Valašské Meziříčí,“ uvedla vedoucí odboru majetkové správy Mgr. Alena Schattke. Část objektu byla pronajata k restauračním účelům.

Odpoledne proběhlo na místě neštěstí ohledání psem za účelem detekce přítomnosti hořlavých kapalin na požářišti. V průběhu provedeného ohledání a šetření na místě události bylo zajištěno také několik stop.

Příčiny vzniku požáru se nadále prověřují. Vyšetřovatelé se domnívají, že by mohlo jít o důsledek technické závady elektroinstalace, případně by se mohlo jednat o nedbalostní, nebo dokonce úmyslné jednání. Podle dosud zjištěných informací by se způsobená škoda měla pohybovat okolo jednoho miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám