Hlavní obsah

Poslední tři letní představení Divadla Bolka Polívky se odehrají na nádvoří zámku Slavkov

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před zahájením blížící se nové divadelní sezony se Divadlo Bolka Polívky v rámci své letošní letní scény představí na slavkovském zámeckém nádvoří dvěma úspěšnými inscenacemi ze svého kmenového repertoáru.

Článek

Slavkov po Mikulově a brněnském Biskupském dvoře je třetím místem představení pod širým nebem Divadla Bolka Polívky, jehož principál nedávno oslavil významné životní jubileum.

Pro dny 6. až 8. srpna byly zvoleny dva oblíbené atraktivní tituly. V prvých dvou večerech bude uvedena DNA (tři písmena více významů), autorská hra B. Polívky. Je divadelním zpracováním generačního střetávání otce a dcery, kde ON (Bolek Polívka) a ONA (Anna Polívková) prožívají humorné i vážnější situace svého všedního života. Jako herečtí kolegové společně tráví čas v šatně a sem tam si odběhnou na scénu. Nebo už na scéně jsou? Komedie s autobiografickými prvky je vtipná, má spád a dcera, dnes již široce známá a oblíbená herečka, svým výkonem a umem nijak nezaostává za slavným otcem.

Poslední letní představení (8. srpna) DBP ve Slavkově náleží inscenaci Šest tanečních hodin v šesti týdnech. Madame Lily Harrison (Chantal Poullain) si najímá Michaela Minettiho (Martin Kraus), aby ji naučil swing, tango, valčík, foxtrot a moderní tanec. Oba se nacházejí v těžkém životním období. Přestože spolu zdánlivě nemají nic společného, nakonec najdou společnou řeč a vzájemně si pomohou. Ch. Poullain upoutala svým provedením a šarmem v této hře již dříve. Se současným hereckým partnerem se tu skvěle doplňují.

Návštěvníky představení ve Slavkově zaujme Sala terrena s výstavu fotografií dvorního DBP fotografa Jiřího Salika Slámy. Jeho snímky jsou s touto brněnskou scénou spjaty již osm let. Výstava Tváře divadla, která mimo jiné představí fotografií Bolka a Vladimíra Polívkových, Chantal Poullain, Josefa Poláška, Arnošta Goldflama, Jany Strykové, Milana Kňažka, Jitky Ježkové a Evy Novotné, ukáže to nejlepší z divadelních fotografií Jiřího Salika Slámy.

Reklama

Výběr článků

Načítám