Hlavní obsah

Poprvé naplno spolu: Romana a Zdeněk Julinovi předvedou Manželské vraždění

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé naplno spolu se 24. března v loftovém apartmánu v MAX 32 ve svitovském areálu představí herci Městského divadla Zlín, manželé Romana a Zdeněk Julinovi.

Detektivní komedie Manželské vraždění se bude odehrávat na netradičním místě - v jednom z apartmánů v někdejším areálu Svitu.

Článek

Pod taktovkou ředitele zlínského divadla Petra Michálka nastudovali hru francouzského spisovatele, dramatika a režiséra Erica-Emmanuela Schmitta Manželské vraždění. Na premiéru a další reprízy zve občanské sdružení Hvizd.

„Proč stavět byt v divadle, když je možné přemluvit zlínského developera, který vám jeden svůj byt bez čtvrté stěny poskytne? S bytovým divadlem jsem si splnil sen,” říká Michálek.

Zahrát si spolu toužili i Julinovi. „Nikdy jsme spolu s manželkou neměli na jevišti delší dialog. Možná je to tím, že když jsme oba ve Zlíně nastoupili do angažmá, měli jsme malé děti a nechtěli jsme hrát v jedné hře kvůli hlídání,” řekl Zdeněk Julina s tím, že zlomit se to podařilo až teď, když už má jejich dcera jedenadvacet a syn osmnáct let. 

Manžel Gilles se po nejasném úrazu hlavy a ztrátě paměti vrací z nemocnice, manželka Líza se mu snaží pomoci a připomíná jejich dosavadní společný život. Postupně vycházejí najevo překvapivé okolnosti a divák se zatajeným dechem sleduje měnící se Líziny výpovědi a stále nové a nové verze jejich minulosti. Mohou z toho s takovou tíhou prožitků vůbec vyváznout a žít spolu dál? Má v dnešní době manželství ještě smysl?

Kapacita loftového apartmánu je omezena. Na každé představení se vejde jen 32 diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám