Hlavní obsah

Pop Academy přináší radost seniorům

Novinky, Petra Kubecová

Ačkoliv se Pop Academy specializuje především na volný čas dětí a mládeže v Ostravě a své koncerty a muzikály cílí hlavně na mladší ročníky, letos se vedení spolu se staršími studenty rozhodlo pustit se do něčeho nového.

Foto: Pop Academy

Dana Ambrozková a Anna Krejčová zpívají seniorům v Domově Sluníčko

Článek

„Na naší škole studují nejen děti, ale také dospělí, lidé, kteří už pracují, ale hudba je jejich celoživotní láskou a koníčkem. Hledali jsme způsob jak jim nabídnout možnost vystupovat častěji než jen na našich koncertech. Současně si také uvědomujeme, jako moc je důležité pomáhat našim seniorům. A napadla nás příležitost jak dát alespoň takový malý dárek a současně poskytnout našim studentům více příležitostí k vystoupení,” informovala Táňa Wajsová, umělecká ředitelka Pop Academy.

„Rozhodli jsme se tedy, že budeme objíždět domovy pro seniory se zhruba 60minutovým programem, který je samozřejmě tematicky zaměřený a obsahuje české nestárnoucí hity. Celý koncert je pro domovy zdarma a odpadá jim i starost s technikou, kterou si vozíme sebou. Máme za sebou první koncert v ostravském domově pro seniory Sluníčko a musím říct, že takový ohlas jsme ani nečekali. Klienti i vedení domova byli nadšení. My a naši studenti s i z koncertu odnášíme dobrý pocit, že můžeme rozdávat radost prostřednictvím hudby. A o tom by naše práce měla být především,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám