Hlavní obsah

Pomáháme během. V Ostravě připravili druhý originální závod

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atleti Sdružení sportovních klubů Vítkovice organizují akci v projektu Pomáháme během. Po odběhnutí prvního virtuálního závodu na pilinové dráze v Bělském lese připravila Hana Legerská se svým týmem druhý závod na 3 nebo 10 kilometrů. Časy odběhnutých tratí mohou zájemci posílat do 30. dubna.

Foto: Josef Zajíc

POMÁHÁME BĚHEM, během pandemie. 2. závod na 3 km nebo na 10 km. Na snímku běh žen v roce 2019.

Článek

První kolo virtuálního běhu Pomáháme během se konalo v ostravském Bělském lese v termínu od 1. do 15. dubna. Individuálního běhu se zúčastnilo 36 zájemců. Závodili sami, aniž se potkali. Běhali v různých dnech v různém čase. Účastníci běželi pět okruhů v celkové délce 4,4 kilometrů.

„Děkujeme všem, kteří přispěli. Na prvních třech pozicích v kategorii mužů se umístili Michal Džubera, Matouš Vrzala a Petr Muras. Z žen byla nejrychlejší Sylvie Štiglerová následovaná Eliškou Surmovou a Hankou Borovou," zhodnotila první kolo Hana Legerská, jedna z hlavních organizátorek projektu Pomáháme během.

V prvním kole na podporu zdravotníkům Městské nemocnice Ostrava bylo vybráno 6 250 korun.

Pořadatelé z SSK Vítkovice vyhlásili v projektu Pomáháme během druhý individuální virtuální závod v běhu na 3 kilometry a 10 kilometrů. Časy budou zveřejňovány od 16. do 30. dubna.

Terén: Na dráze, na asfaltu, v přírodě, neběhat z kopce.

Přihláška: Odešlete přihlášku se zaběhnutým časem i s odkazem na                        na zaznamenanou GPS trasu běhu (není podmínkou). Formulář najdete na webové stránce závodu.

Věková kategorie: 10 až 99 let

Startovné: Zaplaťte 100 Kč za každý běh na účet: 35 - 1767210227/0100, specifický symbol 001, do poznámky napište jméno, příjmení, vzdálenost, zaběhnutý čas.

Poznámka: Dosažený výkon bude zapsán do výsledkové listiny a peníze předány.

Komu vybrané peníze pomohou:

Veškeré prostředky budou předány Městské nemocnici Ostrava-Fifejdy, která poskytuje zdravotní péči pro Ostravu a široké okolí. Z vybraných peněz podpoříme zdravotníky, kteří pracují na odběrném místě pro testování nemoci COVID-19 a případně další zdravotníky z této nemocnice nákupem zdravotních pomůcek.

„Varianta běhu na 3 km a 10 km je otevřena širší běžecké veřejnosti z celé České republiky. Časy budou opět uvedeny v tabulce virtuálního závodu, kde si účastníci mohou své výkony porovnat na Facebooku závodu,” dodala Hana Legerská.

Formulář přihlášky a další informace najdete na: www.pomahamebehem.webnode.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám