Hlavní obsah

Policisté zachránili tříletou dívku. Procházela se po balkónové římse ve čtvrtém patře

Novinky, Petr Brdičko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvojice policistů zachránila ve čtvrtek odpoledne v pražských Nuslích život tříapůlleté dívenky, která se nehlídaná procházela a nakláněla přes balkónovou římsu ve čtvrtém patře činžovního domu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Matka dívky v ranních hodinách odešla do zaměstnání a nechala ji na starost nezaměstnanému otci. Toho však zavolal známý, že mu v jeho restauraci odpadl personál a jestli by tedy mohl zaskočit.

Dívce otec sdělil, že bude za chvíli zpátky. Po dvou hodinách však dcerku čekání přestalo bavit a vydala se na balkón bytu, aby otce našla. Vylezla až na římsu balkónu, což neuniklo pozornosti sousedů, kteří přivolali hlídku policie.

"Při příjezdu na místo jsme viděli, jak se na balkónové římse ve 4. patře domu nachází malá holčička, která se naklání polovinou těla přes okraj a pláče," sdělil Petr Souček, jeden ze zasahujících policistů. S kolegou Štefanem Gáborem vykopli dveře od bytu a dívku z římsy stáhli k sobě dolů. Jen štěstím a zázrakem se tak dítěti nakonec nic nestalo.

Otec se podle policejních informací pravděpodobně bude před příslušnými úřady zodpovídat z trestného činu opuštění dítěte, za což mu může hrozit vězení v délce trvání od půl roku do tří let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám