Hlavní obsah

Policisté na Berounsku úspěšně vypátrali čtyřletou ztracenou houbařku

Novinky, Vratislav Konečný

Ve středu odpoledne měli berounští policisté s psovody v lesním porostu mezi Chrustenicemi a Rudnou hodně napilno. Při houbaření se otci ztratila čtyřletá dcera, marně se ji snažil hledat. Zavolal na tísňovou linku a během pár minut se rozjela rozsáhlá pátrací akce. Nakonec vše dopadlo dobře.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Po mužově telefonátu byla ihned zahájena rozsáhlá pátrací akce, do které byly zapojeny desítky policistů i s policejními psovody.

„V pohotovosti byl také policejní vrtulník, který však nakonec nemusel vzlétnout, neboť policistům z Obvodního oddělení Beroun se podařilo ztracenou dívku vypátrat živou a nezraněnou. Dívenka byla hlídkou předána otci a pátrací akce, která trvala pouhých pár hodin, byla ukončena,” informovala mluvčí Policie ČR Beroun Marcela Pučelíková.

Policisté upozorňují občany, aby v tomto období, kdy poměrně často vyráží do lesů kvůli houbaření, měli u sebe vždy mobilní telefon, aby si v případě, že se ztratí, mohli přivolat pomoc.

Nedávno proběhla na okrese Praha západ u obce Mníšek pod Brdy rovněž pátrací akce, kdy se při houbaření ztratila seniorka, ta byla policisty naštěstí také včas nalezena v pořádku a bez zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám