Hlavní obsah

Policejní vrtulník ve čtvrtek obsadí náměstí před radnicí Prahy 13

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 19. dubna proběhne v Praze 13 pravidelná jarní přehlídka složek integrovaného záchranného systému. Ve 13 hodin zaplní Sluneční náměstí policisté, hasiči, záchranáři i vojáci, kteří zde předvedou praktické ukázky svého fungování.

Foto: archiv radnice Prahy 13

Z minulého ročníku

Článek

Jako na manévrech

Návštěvníci si na náměstí před radnicí, kousek od stanice metra B – Hůrka, mohou už po sedmnácté prohlédnout výstroj sloužící bezpečnostním složkám při zásazích.

K vidění bude výcvik služebních psů a koní, zájemci mohou projít rychlokurzem sebeobrany nebo první pomoci, vyzkoušet si výstroj policejního těžkooděnce nebo si prohlédnout mobilní operační sál pražské záchranné služby Golem.

Akci tradičně oživí přílet policejního vrtulníku, který přistane přímo na náměstí. Děti určitě ocení armádní laserovou a airsoftovou střelnici nebo dopravní hřiště.  Praha 13 má pro návštěvníky opět zajištěno občerstvení a živou hudbu.

I děti si najdou své

„Na akci se každý rok hodně těším. Nestává se každý den, že by zájemci mohli detailně nahlédnout pod pokličku práce vojáků, policistů či záchranářů,“ řekl k akci starosta Prahy 13 David Vodrážka. „Zábava bude nachystána i pro děti, které si mohou vyzkoušet armádní laserovou a airsoftovou střelnici nebo si pohrát na dopravním hřišti,“ dodal starosta.

Přistaven bude také mobilní operační sál pražské záchranné služby s názvem Golem. K vidění bude odborné cvičení psů a koní nebo ukázky sebeobrany či první pomoci. 

Reklama

Výběr článků

Načítám