Hlavní obsah

Policejní kontroly v barech pokračují

Novinky, Pavel Jaňurek

Společně s Policií ČR a cizineckou policií, strážníci minulý pátek a sobotu kontrolovali vybrané podniky a to, zda nenalévají alkohol mladistvým.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační foto - Budova Městské policie Karviná

Článek

Policisté a strážníci kontrolovali restauračních zařízení v Karviné – Ráji a Mizerově. Zaměřili se na hledané osoby a podávání alkoholu neplnoletým osobám. V pátek podniky z akce vyšly „bez ztráty kytičky“.

Ihned další den, tedy v sobotu 12. února, kontroly strážníků pokračovaly. Městská policie zkontrolovala podniky v Karviné - Mizerově.

"Šestnáctileté dívce zde alkohol, pivo a odlivku tvrdého alkoholu, podal přímo obsluhující číšník. Výsledkem bylo 0,76 promile alkoholu v jejím dechu. Mladistvou předali strážníci jejímu otci a číšníkovi uložili za přestupek pokutu. O stavu dívky byl vyrozuměn také Odbor sociálně právní ochrany dětí," uvedl Václav Ožana, zástupce ředitele Městské policie v Karviné.

Podle dostupných informací měl dívce nalít číšník v baru Koleje. Ten to ale odmítl. Tvrdí, že dívka pila jinde. "Mohu potvrdit, že zde dívka opravdu byla, nebyla však plnoletá, a tak jsem jí nenalil. Poté odešla. Policie ji přistihla v jiném zařízení pod vlivem alkoholu. Dívka tam uvedla, že jsem jí nalil já a její kamarádka jí to dosvědčila. Já jsem svědky neměl, a tak jsem neměl svou nevinu jak dokázat," sdělil číšník baru Koleje.

Reklama

Výběr článků

Načítám