Hlavní obsah

Police Symphony Orchestra a Charlie Chaplin s živým hudebním doprovodem v Polici nad Metují

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslední víkend před prázdninami nabídne v Polici nad Metují příjemný kulturní večer. Nejprve v rámci Busking tour vystoupí na náměstí Police Symphopny Orchestra a poté před Muzeem papírových modelů proběhne promítání pod širým nebem. Na pořadu budou grotesky Charlie Chaplina se živým hudebním doprovodem.

Foto: PSO

Police Symphony Orchestra na stopu

Článek

Konec školního roku neznamená jen ukončení školní docházky a začátek prázdnin, ale v mnoha případech i start letních kulturních programů. V Broumově začíná hlavní část koncertů vážné hudby „Za poklady Broumovska“ a v Polici nad Metují zase kulturní letní projekt „Nová Terasa“.

V rámci „Busking tour“ vystoupí 29. června od 20:30 v Polici nad Metují s koncertem Police Symphony Orchestra (PSO). Koncert je naplánován v návaznosti na zahájení festivalu “Za poklady Broumovska”, které proběhne od 18 hodin.

„Vše je naplánováno tak, aby lidé mohli pohodlně přejet z Broumova do Police na koncert PSO a vše si užít.” A hned po skončení koncertu, začne před Muzeem papírových modelů promítání krátkých filmů krále grotesek, Charlie Chaplina, které bude doplněno o živý hudební doprovod. O ten se postará učitel z polické ZUŠ, klavírista Pavel Čapek,” uvedla Petra Soukupová z PSO.

V letošním roce uplyne 125 let od první veřejné filmové produkce, která proběhla v Edisonově studiu. Toto výročí si promítnutím krátkých filmů nejznámějšího herce, scénáristy a režiséra němé éry připomenou diváci v Polici nad Metují v rámci „Nové Terasy 2019“.

„Když jsme zjistili, že plánujeme na stejný termín akci,“ řekl Lukáš Kollert ze spolku Apeiron, „tak jsme přemýšleli co s tím. A nakonec jsme se namísto přesunutí termínu jedné nebo druhé akce rozhodli jednu plynule navázat na druhou. Takže od pouličního turné PSO k Charlie Chaplinovi to bude v Polici v sobotu 29. června pár minut klidné chůze, asi 300 metrů. Věříme, že spojení obou akcí lidé ocení a my díky tomu můžeme nabídnout možnost příjemně stráveného podvečera a večera.“

Koncert pořádá Police Symphony Orchestra v rámci svého pouličního turné po Čechách.

Promítání pořádá spolek Apeiron v rámci Nové Terasy ve spolupráci s Muzeem papírových modelů a podporou Města Police nad Metují. Na promítání je vstupné dobrovolné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám