Hlavní obsah

Pokojný bojovník Dan Millman přijel do Prahy a otevřel své srdce

Novinky, Jitka Sobotková

Mezinárodně uznávaný autor třinácti bestsellerů na téma osobní rozvoj, americký spirituální učitel Dan Millman, navštívil Prahu. V neděli 15. září vystoupil před zaplněným sálem v kině Lucerna.

Foto: Jitka Sobotková

Dan Millman před zaplněným kinem Lucerna

Článek

Dan Millman se vrátil do Prahy po dvou letech a jeho přednáška Pokojné srdce a duch bojovníka byla pro zaplněný sál kina Lucerna neopakovatelným zážitkem. Velmi poutavě obecenstvo provedl dvanácti branami na cestě k osobnímu růstu a odpovídal i na dotazy.

"Jedním ze základních pravidel je přeměnit znalost na konkrétní činnost," řekl spisovatel, bývalý vrcholový gymnasta. "Kolik z vás ví, že je správné každý den provádět fyzické cvičení?" zeptal se a zvedl se les rukou. "A teď zvedněte ruku vy, kteří to i děláte," dodal Millman a s úsměvem poděkoval i těm, kteří podruhé ruku nezvedli.

"Vidíte, jak často víme, máme o tom povědomí, ale neděláme to. Začněte. Každý den i s jedním jediným cvikem a časem přidáte další," vyzval Dan Millman. A jeho slova se zdaleka netýkala jen fyzického cvičení.

Dvanáct bran na cestě k osobnímu růstu

Do dvanácti oblastí osobního rozvoje podle učení pokojného bojovníka spadá mimo jiné objevení své vlastní hodnoty, přijmutí svých emocí, naučení se, jak čelit strachu, jak hospodařit s penězi, důvěřovat své intuici či probudit své srdce a přijmout svou sexualitu.

"Prozradím vám jedno tajemství. Každý z vás máte obrovský poklad. A tím je váš životní příběh," řekl spisovatel.

Knihy Dana Millmana inspirovaly milióny čtenářů a byly přeloženy do více než 20 jazyků. Jeho semináře ovlivnily tisíce lidí s různými životními cestami a jakéhokoliv věku.

Dan Millman přijel do Prahy na pozvání občansko-prospěšné společnosti Felicius.

Reklama

Výběr článků

Načítám