Hlavní obsah

Pohár Vysočiny pro běžce Petra Vokouna

Novinky, Miloš Vokoun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podvečer 11. listopadu byla Jihlava plná slavnostní nálady. Na náměstí probíhalo přivítání sv. Martina a v gotickém sále jihlavského magistrátu bylo vyhlášení ankety Atlet Vysočiny 2016 a vyhlášení Běžeckého poháru mládeže.

Foto: Miloš Vokoun

Petr Vokoun s trofejí pro vítěze.

Článek

Sv. Martin štědře rozdával zlaté penízky a v sále se rozdávaly zlaté medaile a ocenění. Letošní pohár měl šest závodů - Třebíč, Nové Město na Moravě, Pacov, Chotěboř, Humpolec a Jihlava. Všechny tyto závody přilákají vždy ty nejlepší běžce z Vysočiny.

Reprezentant Sokola Velké Meziříčí Petr Vokoun se postavil na start pěti závodů a ve všech s přehledem zvítězil. Nebylo tedy žádným překvapením, že trofej pro vítěze zvedne nad hlavu právě on.

Druhé místo obsadil Pavel Dolák z Jihlavy a dělené třetí místo obsadili Adam Trojan z Třebíče a Jakub Altrichter z Jihlavy.

Hoši si společně s ostatními sportovci užili svých pět minut slávy a  slavnostní atmosféru. Před sebou mají v letošním roce ještě Mistrovství České republiky v přespolním běhu v Praze, a tím se sezóna uzavře. Pak už je čeká jen tvrdá zimní příprava v hale na další atletický rok, který pro mladé atlety bude opět olympijský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám