Hlavní obsah

Pohádka Byl jednou jeden drak aneb Skvělá práce se skvělými dětmi v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velice povedenou premiéru mají za sebou žáci literárně-dramatického oboru ZUŠ Dobruška, kteří 25. března poprvé veřejně sehráli hudební pohádku Byl jednou jeden drak. Nastudovali ji pod režijním vedením svého učitele MgA. Jana Holka a uznale jim tleskalo hlediště Společenského centra – Kino 70.

Foto: Dana Ehlová

Aktéři pohádky Byl jednou jeden drak zpívají hereckou hymnu.

Článek

Jsme elévové, herci mladí - Dobrušská zuška nás teď ladí. Thálie je naše teta - přátelit se budem léta. Učíme se základu - jak rozdávat náladu - moudro žití, poučení - múzy nás vzaly do učení.

To je refrén herecké hymny, kterou se hlavní aktéři hudební pohádky Byl jednou jeden drak loučili s nadšenými diváky. Autorem povedeného textu je Antonín Kohl, kamarád MgA. Jana Holka, jenž okolnosti vzniku upřesnil: „Hymna vznikla už před zhruba osmi lety původně pro dětský sbor v Broumově. Já ji pouze oprášil a text upravil pro Dobrušku.“

Svoji velkou premiéru zvládli žáci dobrušské zušky na jedničku a v tomto duchu hodnotil výkony i přípravu také jejich pedagog: „Byla to opravdu skvělá práce se skvělými dětmi.“

Připomeňme proto, že se na jevišti objevil nejen zelený drah Kabrahár, ale i princezna Anka, líný Honza, čarodějnice Kanimůra, čert Haramáš a další pohádkové bytosti, do nichž se převtělili Alžběta Balcarová, Slavomír Bílek, Eliška Čtvrtečková, Agáta Dyntarová, Klára Hůlková, Veronika Kotvová a Oliver Schejbal. K úspěchu představení navíc přispěli i výtvarníci školy pod vedením Mgr. Petry Žďánské, kteří se podíleli na vzniku kulis. 

Všichni herečtí elévové se prezentovali výbornými výkony, dobře zvládnutými dialogy i pěveckými a tanečními čísly, vtipem, lehkostí i nápady a závěrečná děkovačka byla opravdovým vrcholem představení.

Je potěšitelné, že v rodišti prvního ředitele Zlaté kapličky F. A. Šuberta, kde již mnoho let s úspěchem působí ochotnický divadelní spolek pojmenovaný po slavném rodákovi, roste nová generace nadšených a talentem obdařených adeptů divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám