Hlavní obsah

Podzimní koncerty mezi knihami

Novinky, Jan Albrecht

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Koncerty mezi knihami, který vznikl v Knihovně města Plzně, nabízí již od roku 2014 velmi komorní vystoupení známých, méně známých či pro mnohé zcela neznámých hudebníků.

Foto: Jan Albrecht

Marian Band - Koncert mezi knihami

Článek

Když se podíváme do historie, tak první koncert v Obvodní knihovně Skvrňany, kde mají Koncerty mezi knihami svoji domovskou půdu, se uskutečnil v březnu roku 2014. Tehdy vystoupil písničkář Karel Vepřek. A byl to úspěšný start. Do zcela nezvyklého prostředí pro koncerty a na mediálně neznámého písničkáře si našlo cestu ke třicítce diváků.

Další koncerty postupně následovaly. Z účinkujících jmenujme např. Petra Linharta, Martina Rouse, Petra Rímského, Jiřího Smrže, Jana Řepku, Krystynu Skalickou, písničkářské duo Caine-Mi, Míšu Leichta, Marka Dusila, Justina Lavashe nebo Marian Band, hrající české verze písní Boba Dylana. V červnu proběhl dvacátý koncert mezi knihami, na kterém vystoupil Honza Křížek (Walk Choc Ice, Blue Effect).

Co nás čeká?

Série koncertů pokračuje a na podzim je připraven opět pestrý hudební program. Hned v září (19. 9.) vystoupí nepříliš známý, ale rozhodně zajímavý a osobitý písničkář Honza Jícha, v říjnu již podruhé Petr Rímský (4. 10.), a s pořadem o fyzickém básnictví Petr Váša (17. 10.).

V listopadu se mohou návštěvníci těšit na koncert hudebníka Ravena (7. 11.) a ve zcela jiném hudebním stylu na vystoupení Richarda Pachmana a Dity Hořínkové (22. 11.).

Na prosinec se připravuje dvojkoncert hudebníků Martina Hejnáka a Michala Willieho Sedláčka (12. 12.).

Informace o všech předchozích i budoucích koncertech najdete na novém webu Koncertů mezi knihami nebo na stránkách Obvodní knihovny Skvrňany

Reklama

Výběr článků

Načítám