Hlavní obsah

Pod záminkou kontroly odběru energie připravila seniorku o sto tisíc

Novinky, Alena Lochmannová

Pod záminkou odečtu odběru elektrické energie a kontroly stavu vody okradla v Plzni neznámá žena ženu v seniorském věku. Seniorce odcizila šperky v hodnodě 30 000 Kč a hotovost ve výši více než 70 000 Kč. Policie nyní pátrá po totožnosti podvodnice.

Foto: archiv PČR

Dívka byla snědé pleti, měla oválný obličej a vlasy schované pod čepicí. Měřila zhruba 170 centimetrů a byla štíhlé postavy. Mluvila plynně česky.

Článek

K události došlo 10. března ve Schwarzově ulici v Plzni. Důvěřivá stařenka vpustila ženu, která jí tvrdila, že jde zkontrolovat odběr elektrické energie a stav vodoměru, do svého domu.

Neznámá žena přibližně ve věku 20 let požádala seniorku o rozměnění pětitisícové bankovky a následně využila dočasné nepřítomnosti majitelky nemovitosti, která odešla z místnosti pro hotovost, aby mohla žádosti neznámé vyhovět.

"Podvodnice využila nepozornosti a podařilo se jí odcizit šperky v hodnotě 30 tisíc korun. To jí ale nestačilo a před koncem návštěvy ještě odcizila více než 74 tisíc korun, které si seniorka uložila do kuchyně. Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádež,“ uvedla tisková mluvčí plzeňských policistů Martina Korandová.  

Dívka byla snědé pleti, měla oválný obličej a vlasy schované pod čepicí. Měřila zhruba 170 centimetrů a byla štíhlé postavy. Mluvila plynně česky.

Policisté žádají všechny, kteří by ženu na portrétu poznali, aby o tom podali informaci na telefonní číslo 974 325 945 nebo prostřednictvím tísňové linky Policie ČR 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám