Hlavní obsah

Po velké vodě bude nutné obnovit zatopené archívy a průmyslové prostory

Novinky, Michael Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí pokračováním článků o podpoře likvidace povodňových škod ze strany podnikového segmentu je možné publikovat díky značné odezvě na články předchozí. Dnes se budeme věnovat technologii vysoušení prostor, ale i obnově dokumentů či výpočetní techniky.

Článek

V prvním článku věnovaném aktuálním volným skladovým kapacitám, které mohou sloužit jako alternativní místa skladování nepoškozeného zboží a materiálu, a relokaci za pomoci volných přepravních kapacit, jsme uváděli zmrazení jako nejlepší způsob uchování vodou zasažených tiskovin a přislíbili upřesnění způsobu obnovy v dalším článku.

Byl jsem kontaktován společností, která se zabývá v celosvětovém rozsahu právě odstraňováním škod způsobených při povodních, ale i při požárech. V obou případech totiž dochází k poškození vodou. Jedná se o společnost BELFOR, která projevila zájem participovat na komplexním projektu obnovy.

Kontakt:

VYSOUŠENÍ A OBNOVA: Tel. pohotovost -  800 - 235 367, nebo pracoviště Jirny u Prahy 281 960 519, e-mail  petr.hettner@cz.belfor.com

Společnost má aktivovaný 24hodinový servis na výše uvedeném pohotovostním telefonním čísle. 

Kromě standardních vysoušecích činností, společnost realizuje i vysoušení velkoprostorových prostor např. výrobních závodů, logistických hal apod, ale jako jediná v Evropě provozuje ve svém servisním centru u Prahy i lyofilizační komoru sloužící právě k obnově vodou zasažených dokumentů a tiskovin. Tato technologie byla úspěšně použita i po povodních v roce 2002, kdy byla ještě relokována v sousedním Německu.

Další neméně důležitou činností je obnova počítačů zasažených vodou a záchrana dat. Pro více informací se lze obrátit přímo na zástupce společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám