Hlavní obsah

Po střetu s vlakem skončil těžce zraněný řidič osobního auta v nemocnici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžké zranění utrpěl ve čtvrtek dopoledne devětadvacetiletý řidič osobního vozidla při srážce s osobním vlakem ve Vizovicích.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo nehody.

Článek

„S největší pravděpodobností nerespektoval výstražné znamení a vjel na železniční přejezd v době, kdy to bylo zakázáno,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V 11:20 hodin narazil na železničním přejezdu ve Vizovicích na Razově vlak do osobního vozidla Citroen a tlačil ho před sebou asi 100 metrů.

„Ve vlaku v té době cestovalo 25 osob. Jeden z cestujících, osmnáctiletý mladík ze Zlína utrpěl lehké zranění, s nímž ho na místě ošetřili záchranáři. Ostatní cestující vyvázli z nehody bez zranění. Devětadvacetiletý řidič osobního vozidla skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Železniční doprava byla v těchto místech na nezbytně nutnou dobu nahrazena autobusy. Dechové zkoušky u řidiče osobního vozidla i u strojvedoucího byly negativní. Škoda na osobním vozidle byla předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun,“ uvedla k události mluvčí. Přesnou příčinou dopravní nehody se budou nadále zabývat policisté z oddělení dopravních nehod.

Na místě nehody zasahovali profesionální hasiči ze Zlína, dobrovolní hasiči z Vizovic a jednotka drážních hasičů z Přerova. „Předlékařskou pomoc zraněnému řidiči poskytli profesionální hasiči-lezci ze zlínské stanice, kteří shodou okolností poblíž místa absolvovali výcvik, a o nehodě je informoval operační důstojník. Po prvotním ošetření si zraněného převzali do své péče zdravotní záchranáři,“ uvedl tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

Hasiči zabezpečili místo nehody a zajistili havarované vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Odstranění následků nehody zajistili drážní hasiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám