Hlavní obsah

Po rozchodu s dívkou si vzal provaz a oběsil se, policisté přišli včas

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoufalému čtyřiačtyřicetiletému muži z Havířova-Prostřední Suché ve čtvrtek krátce před půlnoci na poslední chvíli zachránili policisté život. Kvůli rozchodu s přítelkyní a rodinné hádce se muž chtěl oběsit.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Policisté, kteří dorazili na místo, se duchapřítomně rozdělili, první z nich kontaktoval oznamovatelku a druhý propátrával terén v okolí domů. Za domem našel stojícího muže na dřevěné židli s lanem kolem krku a druhým koncem uvázaným k části lešení nad ním. Zoufalý muž a policista na sebe hleděli ve vzdálenosti dvou metrů a ani výzva, aby zůstal stát a nehýbal se, neodvrátila muže od skoku.

"Policista muže okamžitě zachytil, přizvednul jej a křikem přivolal svého kolegu, který mu lano kolem krku rozvázal a tak mu uvolnil dýchací cesty. Tím mu zachránili život. Lano, o průměru jeden centimetr, měl muž obvázané těsně kolem krku třemi uzly a byl po celou dobu při vědomí," sdělil policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Na místo ihned přijeli i zdravotníci, kteří muže odvezli již mimo ohrožení života do nemocnice. Důvodem nerozvážného rozhodnutí muže o Valentýnském čtvrtku byl rozchod s přítelkyní a hádka o rodinné věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám