Hlavní obsah

Plzenští senioři se učí nové věci i v devadesáti letech

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský centrální obvod se dlouhodobě snaží zpříjemňovat život starším lidem. Senioři tak mohou cestovat, vzdělávat se a kulturně žít za symbolické ceny nebo úplně zdarma.

Foto: ÚMO 3

Na jednotlivých seminářích pomáhají seniorům kromě lektorů také studenti střední školy.

Článek

„Chceme, aby lidé i v pokročilém věku mohli dělat to, co je baví, učit se novým věcem a žít skutečně plnohodnotný život. Proto za velmi atraktivní ceny organizujeme zajímavé zájezdy a nabízíme vstupenky do divadel. Zcela zdarma pořádáme přednášky na aktuální témata, právní poradnu nebo taneční vínky,” vyjmenoval starosta Jiří Strobach.

Co je ale opravdovým fenoménem mezi seniory? Počítačové kurzy. Obvod je ve spolupráci se Střední školou informatiky a finančních služeb pořádá letos na jaře už počtvrté.

„Senioři se učí v kurzech pro úplné začátečníky nebo mírně pokročilé. Ti, co už s počítači mají větší zkušenosti, mohou navštěvovat specializované kurzy na úpravy digitálních fotografií, práci s tabulkami nebo třeba multimédia a přenos dat,” uvedla ředitelka Střední školy informatiky a finančních služeb RNDr. Lenka Holubová.

Poslední únorový týden začíná devět kurzů, které navštěvuje necelá stovka seniorů z centrálního obvodu. Nejstarší účastník oslaví letos úctyhodných devadesát let.

Na jednotlivých seminářích pomáhají seniorům kromě lektorů také studenti střední školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám