Hlavní obsah

Plzeňský kraj se představuje na veletrhu cestovního ruchu Holiday World

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 23. ročníku veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2014 se ve společné expozici na výstavišti v Praze v Holešovicích od čtvrtka 20. února představuje Plzeňský kraj, město Plzeň – EHMK v roce 2015 s partnery IC Bavorský les - Šumava, Techmania, Plzeňský Prazdroj a řadou měst.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Na 23. ročníku veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2014 se prezentuje také Plzeňský kraj.

Článek

Plzeňský kraj se pro letošní turistickou sezónu bude prezentovat jako destinace unikátních památek i přírodních krás, kultury a bohaté historie. Zaměří se na příběh o nejkrásnějších barokních památkách, na kterých se návštěvník může setkat s odkazem slavných stavitelů – Kiliána Ignáce Dientzenhofera, Jana Blažeje Santiniho-Aichela, Jakuba Augustona.

„Pod názvem 6 týdnů baroka mohou návštěvníci očekávat netradiční program na památkách jako Kladruby, klášter Plasy, Manětín, Mariánská Týnice, Světce u Tachova, Nebílovy a mnoho dalších,” přiblížil novou nabídku Jiří Struček, náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015.

Návštěvníky na stánku Plzeňského kraje čeká také řada novinek, např. aktualizované vydání tematických skládaček v novém vizuálu: Pohledy z výšek Plzeňského kraje, Tradice a zvyky, Muzea a galerie, Památky a Podzemí. Ideální a interaktivní zdroj informací co podniknout a kam se vydat na výlet s celou rodinou nabízí nový propagační materiál Deníček rodiny Klusálkových aneb Zápisky z cest Plzeňským krajem.

„Netradiční materiál ve velikosti vhodné do kapsy či batohu umožní současně získat inspiraci kam se vydat za zážitkem v Plzeňském kraji a tyto prožitky hned i zaznamenat,” doplnil Jiří Struček.

Evropským hlavním městem kultury se Plzeň stane již dříve než za rok, konkrétně 17. ledna 2015. Celkem nabídne Plzeň po celý rok 2015 přes 50 velkých kulturních událostí a přes 600 dalších akcí. Žánrově se program rozprostře od divadla, přes hudbu, výstavy, architekturu, tanec, performance, výtvarné instalace až po komunitní programy a vzdělávací projekty.

„Návštěvníci Plzně se mohou těšit na únorový festival světla, monumentální oslavy 70. výročí konce války v květnu, devět týdnů baroka v létě, pohybovou choreografii v rámci Sokolského sletu v červnu, celoroční sezónu nového cirkusu či výstavy výtvarných děl a současného designu. V rámci projektu se otevře kulturně-komunitní centrum v bývalém pivovaru Světovar, další industriální areály ve městě i nové divadlo,” uvedl programový ředitel Jiří Sulženko.

Plzeňský Prazdroj má na letošní sezónu pro organizované skupiny návštěvníků kromě standardní nabídky připraveny i dva nové programy zasazené do prostření pivovarských sklepů. Prvním je Cesta pivovarského tovaryše, během které si návštěvníci naplno užijí nejen prohlídku pivovaru, ale vrátí se zpět časem na začátek 20. století. Druhou novinkou je pak Pivovarská svačina, kdy si po prohlídce pivovaru mohou návštěvníci vychutnat nefiltrované pivo Pilsner Urquell s občerstvením v pivovarských sklepech.

Zástupci z Domažlic zvou na nejvýznamnější událost v Domažlicích a na Chodsku. Jedná se již o 60. Chodské slavnosti, jednu z největších a nejstarších národopisných slavností v republice. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám