Hlavní obsah

Plzeňský hejtman přijal vítěze dějepisné soutěže

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři vítězné týmy Dějepisné soutěže gymnázií 2014 spolu se svými učiteli zavítaly v úterý 13. května na Krajský úřad Plzeňského kraje.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Hejtman Václav Šlajs pobesedoval se vítězi dějepisné soutěže a "vyzkoušel" je také ze znalostí o Plzeňském kraji.

Článek

Úspěšné řešitele soutěžních otázek z historie přijal hejtman Václav Šlajs.

Nejlépe si v soutěži vedl tým Gymnázia Sušice ve složení Vojtěch Hlavatý, Andrea Roubová a Hana Šebestová pod vedením učitelky Libuše Chaloupkové.

Na druhé příčce se umístili studenti z Gymnázia Plasy - Pavel Trenčan, Daniel Straka, Václav Houdek. Studenty připravovala učitelka Ivana Bicanová.

Třetí místo obsadili studenti Štěpán Košan, Petr Trnka a Josef Kubát z Gymnázia Jaroslava Vrchlického v Klatovech. Klatovské studenty připravovala na soutěž učitelka Dagmar Protivová.

Hejtman Václav Šlajs pobesedoval se vítězi dějepisné soutěže a "vyzkoušel" je také ze znalostí o Plzeňském kraji.

„Jsem rád, že mladí lidé mají zájem o historii. Věřím, že jim studijní zápal dlouho vydrží a úspěšně budou pokračovat ve studiu na vysokých školách," uvedl hejtman Šlajs.

Vítězné týmy na podzim čeká na poli dějepisných znalostí další souboj, tentokrát v konkurenci studentů gymnázií z celé České republiky a ze Slovenska. Celostátní kolo dějepisné soutěže se uskuteční v Chebu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám