Hlavní obsah

Plzeňský Armstrong zpíval v Měšťanské besedě

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadu Jazz and Swing Night ve středu 17. listopadu večer v malém sále plzeňské Měšťanské besedy vystoupil zpěvák Petr „Satch“ Beneš, řečený plzeňský Armstrong, s písněmi legendární jazzové éry, nejznámějších osobností swingu a jazzu.

Foto: Marek Velebný

Petr "Satch" Beneš

Článek

Petr Beneš zpíval mj. evergreeny Blueberry Hill, Hello Dolly, Wonderfull World, Mackie Messer, All of me a další. Jako host vystoupila zpěvačka Jana Hrušková, která zazpívala mj. songy Angels eyes, Kabaret, All that jazz. Spolu s Petrem Benešem spolu zazpívali slavný hit Summer time. 

Dalším hostem byl herec, zpěvák a tanečník David Chyška, který ukázal svůj talent s plzeňským Armstrongem v songu Cheesecake. Zpěváky perfektně doprovázel na klavír během celého koncertu Václav Greif. Oba muži spolu s Janou Hruškovou zazpívali evergreen Down by the Riverside.

Speciálně pro tento večer, který se konal na výročí událostí roku 1939 a 1989, zazpívali všichni tři slavnou píseň o svobodě We shall overcome. Nakonec si diváci vytleskali jako poslední přídavek znovu píseň Hello Dolly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám