Hlavní obsah

Plzeňskou synagogu rozezvučel dětský zpěv

Novinky, Růžena Písková

Děti z pěveckých sborů Skřivánci a Notičky při 90. mateřské škole v Plzni dokázaly, že opravdu rády zpívají.

Foto: Růžena Písková

Pěvecký sbor Skřivánci zahájil slavnostní koncert v synagoze.

Článek

Pod vedením sbormistryně Jany Marie Kateřiny Korbelové se ve středu v podvečer vypravily do Velké synagogy, aby se zúčastnily setkání pěveckých sborů z mateřských škol z celé Plzně.

Pěveckou soutěž a následný slavnostní koncert v synagoze pro ně uspořádal pěvecký sbor Jiřičky z 34. ZŠ. Ten také zahájil koncert v slavnostním duchu, a to skladbou Rekviem, jíž připomněl 70. výročí vyhlazení obce Lidice.

Další skladby však již zazpívali nejmladší zpěváčci. A bylo vidět, že zpívají opravdu rádi a zároveň že už se moc těší na prázdniny, o čemž svědčilo zejména nadšené dvojí provedení skladby Prázdniny u babičky sborem z 5. a 90. MŠ. Když pak své rodiče a přítomné babičky a dědečky oslovili písní Vážení dospělí a vyzvali je, aby zavzpomínali na vlastní dětství, bylo v očích mnohých dospěláků vidět opravdové pohnutí.

Koncert pěveckých sborů v plzeňské Velké synagoze patří k těm jedinečným akcím, které dávají nejmladším dětem prostor, aby v důstojném prostředí předvedly výsledky své celoroční práce. A jejich úspěch a hrdost jejich rodičů a prarodičů je pak také odměnou a poděkováním pro sbormistry, kteří s nimi pracovali po celý školní rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám