Hlavní obsah

Plzeňskou premiéru filmu Trash town hostilo DEPO2015

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kulturním prostoru DEPO2015 s ve čtvrtek 1. srpna konala plzeňská premiéra nového "postapo" filmu Trash town. Po celé odpoledne byl připraven tematický doprovodný program jako projížďky speciálními vozy, líčení v "postapo" stylu nebo sportovní klání tzv. Juggerů.

Foto: Marek Velebný

Odpoledne moderovali herci Jan Vavřička spolu s Terezou Danihlíkovou.

Článek

Film je dílem režiséra Leoše Kastnera, studenta Západočeské Univerzity. Návštěvníci areálu, kteří se účastnili projekce a doprovodného programu, mohli vedle premiéry postapokalyptického filmu , natočeného na jižním Plzeňsku, zhlédnout sportovní klání postapokalyptického sportu Jugger, projet se postapo-kárami, ochutnat "postapo" jídlo, koupit si trička, nechat se nalíčit v postapokalyptickém stylu a setkat se s producenty a herci filmu.

Odpolední program moderoval herec a moderátor Jan Vavřička spolu s herečkou Terezou Danihlíkovou. Možnosti prohlédnout si postapokalyptické vozy nebo bojové náčiní či doplňky "postapo" bojovníků Juggerů na začátku programu využili hlavně děti. Jízdu v postapo-kárách pak jejich rodiče a další návštěvníci. Program začal v 15 hodin.

V 16 hodin byla první předpremiérová projekce filmu, po které následovala i beseda s tvůrci a herci. Režisér Leoš Kastner i herci si pochvalovali skvělou tvůrčí atmosféru, nadšení.

Příběh o tom, co se může stát po zničení naší civilizace a jak může vypadat život přeživších, mohou diváci a fanoušci nejen "postapo" stylu vidět při dalších prezentacích filmu v dalších městech. Podle slov režiséra Leoše Kastnera se tvůrci chystají například i na účast na mezinárodních filmových festivalech v Polsku a Turecku.

Herci a producenti filmu spolu s návštěvníky programu spolu vytvořili odpoledne a večer v příjemné atmosféře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám