Hlavní obsah

Plzeňské únorové vernisáže

Novinky, Marek Velebný

Začátkem února se v Plzni konalo několik vernisáží výstav fotografií (Fotoklub a Peggy Kýrová) a obrazů (Galerie Alšovka).

Foto: Marek Velebný

Fotografka Dagmar Nesvadbová před stojanem s svými fotografiemi

Článek

V pondělí 3. února se v prostorách nákupní galerie v Plzni na Slovanech konala vernisáž další společné výstavy Fotoklubu Plzeň. Dvě desítky fotografů z Plzně a okolí, sdružených ve fotoklubu Plzeň vystavuje své fotografie na celkem 26 stojanech v prvním patře na galerii nákupního centra. K vidění jsou zde portréty žen a dívek, fotografie přírody, sportovních událostí, maškarního festivalu v Benátkách a dalších témat.

V úterý 4. února se uskutečnila vernisáž fotografií plzeňské spisovatelky a zapálené fanynky trabantů Peggy Kýrové, která vystavuje fotografie ze své expediční cesty trabantem za polární kruh v prostorách administrativní budovy ve Vejprnické 53 v Plzni na Skvrňanech. Výstava potrvá do května.

Oproti mediálně známému propagátorovi trabantů Danovi Přibáňovi miluje Peggy Kýrová trabanty celý život a uskutečnila si takto svůj velký životní sen. Chystá také napsat o své expedici další ze svých cestopisů.

V centru města v Kolárově ulici v Galerii Alšovka se tentýž den v úterý 4. února konala vernisáž obrazů Vladimíra Blažka s názvem Prostřeno (pod povrchem). Výstava bude přístupná do konce února. Vystavená díla v prostorách Galerie Alšovka jsou malbami na ubrusech. Dále mohou návštěvníci zhlédnout fotografie památných domů v Plzni, na jejichž výzdobě se podílel malíř Mikoláš Aleš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám