Hlavní obsah

Plzeňské náměstí zdobí jedinečný vánoční smrk

Novinky, Alena Lochmannová

Rozsvěcení vánočního stromu na plzeňském náměstí je pro Plzeň a především pro Plzeňany příležitostí, kdy se mohou setkat na náměstí mezi řadou stánků se svařákem a tradičními řemeslnými výrobky.

Foto: Hynek Mojžíš

Plzeňské náměstí pro letošní rok zdobí dvacetimetrový smrk ztepilý dovežený z Valchy u Plzně

Článek

Tradiční adventní program při příležitosti slavnostního rozsvěcení vánočního stromu na náměstí byl včera zahájen od 15.45. Vystoupily dětské pěvecké sbory Sluníčka, Jiřičky a Lahoda Plzeň, soubor písní a tanců Jiskřička, 12° Plzeň - dechovka plzeňské konzervatoře a vokální kvintet Hlasoplet.

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu bylo naplánováno na 17.55, kdy měli své proslovy pronést primátor města Plzně Martin Baxa a  Mons. Dr. Falkenauer, generální vikář, za doprovodu dětí z Městského ústavu.

Samotný akt rozsvěcení byl však pro letošní rok zkomplikován nečekaným výpadkem elektrického proudu. Technické problémy se nepodařilo vyřešit ani po několika opakovaných pokusech. Řada lidí začala náměstí opouštět a sám primátor města Martin Baxa po půl hodině celou akci zrušil  a všem zúčastněným se veřejně omluvil za vzniklé komplikace.

Vzápětí se však podařilo technické problémy vyřešit. Strom se úspěšně rozzářil a všem zúčastněným vynahradil prodloužené čekání. Výpadek elektřiny byl údajně způsoben krátkodobým přetížením sítě.

Plzeňské náměstí pro letošní rok zdobí dvacetimetrový smrk ztepilý dovezený z Valchy u Plzně. Řada účastníků ceremoniálu rozsvěcení vánočního stromu na plzeňském náměstí i přes nečekané komplikace uvedla, že počkat o chvilku déle se jim vyplatilo a strom pro letošní rok hodnotila jako jeden z nejkrásnějších za posledních několik let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám