Hlavní obsah

Plzeňská Techmania představuje expozici PLAY

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní expozice Music4Kids se rozloučila s plzeňským centrem neformálního vzdělávání Techmania a od 6. října má v prostorách science centra svého neméně zajímavého náhradníka - expozici PLAY.

Foto: Techmania Science Centre

Do konce roku si mohou návštěvníci Techmanie vyzkoušet řadu netradičních exponátů, např. nafukovací objekt s imaginativní pohyblivou krajinou Srdce

Článek

Za cíl si klade inspirovat návštěvníky science centra ke kreativnímu myšlení, kdy více než dvě desítky exponátů podněcují fantazii návštěvníka a ukazují mu nevšední možnosti nazírání na svět.

"Lidé podvědomě prahnou po rozvoji svých tvůrčích schopností a chtějí, aby se tak dělo hravou formou," uvedl Jiří Wald, předseda výkonného výboru občanského sdružení Audabiac, které před lety iniciovalo  vznik imaginativní expozice PLAY.

Jak informovalo tiskové oddělení plzeňské Techmanie, tento projekt původně vznikl pro děti z dětských domovů, jimž chtěl představit nevšední a tajuplný svět umění jako prostředek k rozvíjení jejich tvůrčí fantazie. Od roku 2005 však okouzluje širokou veřejnost doma i v zahraničí a jeho návštěvnost přesahuje 2,5 milionů návštěvníků.  

"Jsme velice rádi, že jsme mohli podpořit konání výstavy právě ve městě, jako je Plzeň. Věřím, že Plzeňany expozice PLAY nadchne přinejmenším stejně jako Pražany a veřejnost v desítkách dalších měst po celém světě, kam již tento projekt zavítal," uvedl Jiří Halousek, zástupce společnosti MUCOS Pharma CZ, s. r. o., která je generálním partnerem projektu.  

Až do konce letošního roku si mohou návštěvníci Techmanie vyzkoušet celou řadu netradičních a zajímavých exponátů, například černou kameru obscuru, nazvanou Oko, nafukovací objekt s imaginativní pohyblivou krajinou Srdce, fantaskní harfu Ondřeje Puchty, na níž se hraje pomocí světelných strun, či originální hudební nástroj nazvaný Prodvafone.  

"V prvních hodinách po otevření expozice se velké popularitě těšil zejména ruční generátor kouřových kroužků ve tvaru malého kanonu či Zvonice Jiřího Konvrzka – zvukový objekt ovládaný zvony k čištění odpadu," prozradil tiskový mluvčí plzeňské Techmanie Tomáš Moravec.  

Reklama

Výběr článků

Načítám