Hlavní obsah

Plzeň obsadila třetí místo v zimním plavání

Novinky, Petr Spálenka

Klub sportovních otužilců Plzeň se letos v celorepublikovém klání zimního plavání umístil na třetím místě.

Foto: Petr Spálenka

Plavci se na závěr společně vyfotili

Článek

Letošní zima se držela zuby nehty a právě tyto nehty v podobě ledu o tloušťce 20 cm jsme mohli spatřit na začátku dubna v lomu Rumchalpa nedaleko Nové Paky. Konala se zde poslední soutěž tohoto ročníku. Borci si to rozdali ve vyřezaném bazénku, jehož okruh měřil 68 metrů. Soutěžilo se v kategoriích mužů a žen na trati 100 m, 250 m, 500 m a 750 m. Ani tady nechyběli plavci z Plzně.

Jako první byly zahájeny rozplavby na 750 m. Tuto trať vyhrála Iveta Nováková z pardubického klubu. Další přišli na řadu závodníci na 500 m. Zde se umístila jako první Renata Nováková ze stejného klubu. Poté následovaly rozplavby na 250 m. Nejrychleji zaplavala Karolína Jánská z oddílu Fides Brno. Poslední plavecký souboj měřil 100 m. Tuto vzdálenost uplaval jako první Ladislav Beneš z pražského klubu otužilců.

Na závěr byly vyhlášeny soutěžní kategorie mužů, žen a celkové umístění plaveckých klubů za uplynulou sezonu. První místo obsadili svěřenci Fidesu Brno. Druhé místo patří pražskému klubu otužilců. Na třetím místě se umístil klub sportovních otužilců Plzeň. Plzeňští otužilci si z Nové Paky odvezli cenné trofeje. V kategorii mužů 40-49 let se na druhém místě umístil Tomáš Kocánek. Třetí místo v ženské kategorii 40-49 let patří Vladislavě Kulhánkové.

Po udělování cen se plavci nejlepších tří oddílů shromáždili u společné fotografie. Stůl, který sloužil jako stupeň vítězů, se pod vahou plavců jen prohýbal. Na závěr se všichni rozjeli do svých měst oslavit skončenou sezónu v zimním plavání. Následující totiž začne již v říjnu a věřím, že bude neméně úspěšná pro plzeňský klub jako ta předchozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám