Hlavní obsah

Plzeň navštívil francouzský velvyslanec

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Delegace v čele s velvyslancem Francie navštívila v úterý 15. ledna Gymnázium Mikulášské náměstí v Plzni a pak byla přijata na hejtmanství.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Hlavním tématem diskusí na návštěvě Gymnázia Mikulášské náměstí, Plzeň byla výuka francouzštiny a program Rok ve Franciii.

Článek

V rámci návštěvy Plzně velvyslanec Francie v České republice J. E. Pierre Lévy, atašé pro spolupráci ve francouzštině Gérard Enjolras a atašé pro decentralizovanou spolupráci Denisa Pánková Schránilová navštívili Gymnázium Mikulášské náměstí, Plzeň, kde diskutovali se studenty, a poté byli přijati hejtmanem Milanem Chovancem na Krajském úřadě Plzeňského kraje.

Hlavním tématem diskusí při návštěvě gymnázia byla výuka francouzštiny a program Rok ve Francii, kterého se nyní účastní i studenti zmíněného plzeňského gymnázia. Diskuse se zúčastnili i studenti Církevního gymnázia Plzeň.

Programu Rok ve Francii se účastní sedm studentů z gymnázií v Plzeňském kraji. Studenti studují za podpory Plzeňského kraje, který poskytl dvousettisícový grant, na lyceích v partnerské provincii kraje Franche-Comté. Na získané užitečné znalosti, zkušenosti a jazykovou vybavenost mohou studenti v budoucnu navázat, popřípadě je zužitkovat při dalším studiu na francouzských univerzitách.

Poté přijal delegaci na krajském úřadě hejtman Milan Chovanec společně s náměstky Jiřím Stručkem, Ivo Grünerem a Zdeňkou Liškovou. Hlavní tématem setkání byla spolupráce mezi Plzeňským krajem a Francií v oblasti školství.

"Mohli bychom spolupracovat v širším spektru a neomezovat program jen na gymnázia. Mám na mysli technické odborné školy. Program by měl být zcela demokratický a přístupný všem. Je třeba aktivně pracovat na získávání dalších škol do projektu," uvedl velvyslanec.

Reklama

Výběr článků

Načítám