Hlavní obsah

Pimprléto bude zase v Divadle loutek Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Divadlo loutek Ostrava pro své diváky malé i velké chystá tradiční prázdninový program. Akce s názvem Pimprléto začíná ve čtvrtek průvodem a program pokračuje až do 11. srpna 2019. Nabídne koncerty pro celou rodinu, nedělní pohádky v amfiteátru DLO.

Foto: Josef Zajíc

Pimprléto v Divadle loutek Ostrava. Ilustrační foto: Inscenace BATO a LATO Hany a Tomáše Volkmerových.

Článek

Jako vždy po  konci jedné sezóny a na počátku  divadelní sezóny další divadlo loutek nespí. Stále se v okolí divadla něco děje, stále se něco chystá, stále se píše, maluje a vyrábí.

Všední dny dopoledne bude alternativní scéna od 16. července do 11. srpna patřit příměstským táborům, pro které si lektoři v rámci Pimprléta připravují výtvarné a divadelní dílny s prohlídkou zákulisí. Tyto workshopy děti seznámí s loutkovým uměním a jeho specifiky a zákoutími, rozvíjí kreativitu, estetické vnímání, spontaneitu a tvořivost.

"V pátek 19. července vystoupí kapela BomBarďák, ostravskému publiku známá z festivalu Spectaculo Interesse anebo z festivalu Colours of Ostrava.

26. července pak vystoupí folkový písničkář Pavel Helan a v závěru Pimprléta v neděli 11. srpna kapela Divadla 100 opic, který si říká Chytej ušima.

Mezitím amfiteátr oživí vždy v neděli v podvečer Divadlo B s inscenací      iOstesánek, soubor Loutky bez hranic s představením Příběhy malé Lupitiny Gonzálles, Divadlo ŠiBe ze Slovenska s Prešporskými pohádkami a nakonec Ruda Hancvencl s pohádkou Bůhví, jak to bylo, " informuje o programu Klára Šebestová, Marketing a PR DLO.

Kromě toho se budou moci kolemjdoucí po celé léto bavit interaktivními hracími objekty ze dřeva, které najdou v blízkém okolí divadla a amfiteátru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám