Hlavní obsah

Petrovické zatáčky již podeváté nabídnou sport i zábavu

Novinky, Jana Rutarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I letos jsou příznivci pohybu, ať už jde o in-line brusle, koloběžky, kola, odrážedla, tříkolky, kočárky, kolečkové lyže či skateboardy a longboardy, zváni na Petrovické zatáčky. Tato již tradiční sportovně-společenská akce se koná v sobotu 19. srpna od 14 do 19 hodin a bude při ní uzavřen asi čtyřkilometrový úsek silnice č. II/303.

Foto: Milan Schirlo

Petrovické zatáčky

Článek

Účastníci akce tak budou mít možnost se bezpečně, bez přítomnosti automobilové dopravy (s výjimkou provozu linkových autobusů a vozidel Integrovaného záchranného systému), prohánět takzvanými petrovickými zatáčkami mezi Policí nad Metují, Velkými Petrovicemi a Mýtem. Police nad Metují pořádá akci již devátým rokem a třetím bude k dispozici díky spolupráci s firmami S-Sport a Kostka i bezplatná půjčovna koloběžek.

Také tento rok budou připraveny hobby závody na koloběžkách. Své síly mohou změřit děti i dospělí. První závodníci z nejmladší kategorie vystartují v 15:45, dospělí o hodinu později. Tratě jsou v rozmezí od 200 m pro děti až po 16 km pro ženské a mužské kategorie. Výsledky budou vyhlášeny v 18:15 hod a vítězové jednotlivých kategorií obdrží hodnotné ceny od pořadatelů, partnerů akce a sponzorů.

Díky partnerům akce jsou navíc letos závody pro všechny do 18 let atraktivnější. Závodních kategorií do 18 let je celkem pět a ze všech závodníků z každé kategorie, kteří protnou cílovou pásku, se bude při vyhlašování výsledků losovat pět šťastlivců, kteří si domů odvezou koloběžku Kostka.

Všichni, kdo se chtějí zúčastnit závodu, musí být povinně vybaveni ochrannou přílbou. Tu samozřejmě doporučují pořadatelé všem účastníkům Petrovických zatáček, nejen závodníkům. Pro závod je možné rezervovat si koloběžku u pořadatelů, nejpozději do 16. srpna. Více informací k závodu jsou k dispozici na odkazu http://www.sportvpolici.cz. Na startu bude zajištěno drobné občerstvení.

Akce se koná pouze za příznivého počasí. Rozhodnou dobou je sobota 19. srpna, a to do 10:00 hodin. V případě zrušení Petrovických zatáček z důvodu počasí bude informace zveřejněna na webových stránkách (www.policko.cz, www.sportvpolici.cz) a facebooku (policko.cz, sportvpolici.cz).

Petrovické zatáčky se konají za mediální podpory Českého rozhlasu Hradec Králové.  Koloběžky Kostka do losování pro závodníky z kategorií do 18 let věnovali: ManMat Police nad Metují, MycoMedica Police nad Metují, Kostka, Václav Kohl ml. Suchý Důl a Viridium.cz Police nad Metují. Další ceny pro závodníky věnují Město Police nad Metují, S-Sport drogerie Vávrovi a Sport Hotárek. Petrovické zatáčky pořádá Město Police nad Metují ve spolupráci s firmou S-Sport. Zdravotní dozor zajistí po celou dobu konání akce společnost IFA EDU Náchod.

Reklama

Výběr článků

Načítám