Hlavní obsah

Pestrá zimní dovolená? Vyzkoušejte Jeseník

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně je tady pravá jesenická zima. Dávala si trošku na čas, ale nakonec si můžeme opět po roce vychutnat pobyt v zimních horách. A jak si dovolenou v Jeseníkách ještě zpestřit? Máme pro vás tip - navštivte Jeseník, který má na zimu připravený bohatý program.

Foto: Věra Janků

Výhled z Koňské vyhlídky cestou na Šerák

Článek

V Jeseníku vyměňte alespoň na chvíli lyže za brusle. Lázeňské kluziště pod širým nebem je dokonale připraveno. A pokud si nejste jisti svým bruslařským uměním, můžete využít se svými dětmi školu bruslení. Jižní svah kousek od kluziště je zas v zimě jako stvořen pro stavění sněhuláků a bobování. A nejen děti se každé odpoledne mohou těšit na filmové promítání v Kinokavárně Sofie a teplý lázeňský oplatek nebo jinou lázeňskou dobrotu.

Všichni ostatní jistě ocení nové lázeňské procedury, které omámí téměř všechny smysly. Nevěříte? Pak nemáte jinou možnost než sami vyzkoušet čokoládovou koupel s obsahem kakaových lusků, lotosovou koupel, koupel z leknínů, nebo očišťující syrovátkový zábal.

Ale to ještě není vše. Zima je také čas bálů, které patří k tradičním společenským událostem lázeňských míst. Přijměte tedy pozvání do Jeseníku na již 19. Reprezentační ples, který 23. února pořádají Priessnitzovy léčebné lázně společně s městem Jeseník. Nejenže si skvěle zatančíte, ale čeká vás také setkání se samotným Vincenzem Priessnitzem, barmanská show, opravdu bohatá tombola, taneční vystoupení a mnohé další zážitky.

Stalo se již tradicí, že Vlastivědné muzeum Jesenicka připravuje na období zimní turistické sezóny interaktivní výstavy především pro děti předškolního a školního věku. Bonbónkem letošní lyžařské sezóny je výstava Prostrč bez dotyku zapůjčená oblíbeným libereckým IQ parkem, za jehož výstavami putují statisíce lidí nejen z Čech. Prostrč bez dotyku díky vystaveným exponátům umožňuje formou hry a experimentování lépe porozumět fyzikálním a přírodním zákonům. Sami si vyzkoušíte exponáty Slož do bedny, Obtiskni své tělo, Černá díra, Zavaž botu nebo Zvukové paraboly. Výstava potrvá od 15. ledna do 6. dubna.

Pokud tedy navštívíte zimní Jeseníky, neváhejte navštívit Jeseník, město v srdci přírody.

Reklama

Výběr článků

Načítám