Hlavní obsah

Pes, přítel člověka, neplatí pro zuboženého nalezeného maltézáčka z Radotína

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to pohled jen pro silné povahy, ubohé zbídačelé zvíře, na němž se podepsal neznámý člověk. Rozhodně neznal úsloví Pes, přítel člověka. Bezcitnost zřejmě zkombinovaná s agresivitou přivedla nalezeného psíka až do tohoto téměř kritického stavu. Dá se o majiteli mluvit jako o Homo sapiens?

Foto: MPP

Ty mírnější z drastických záběrů ubohého zvířete

Článek

Ležel u Domova důchodců v Praze-Radotíně, měl velké bolesti a hlasitě naříkal. Hodná paní ho včera našla, vykoupala a přinesla do trojského útulku pro opuštěná zvířata pražské městské policie.

Zdravotní stav asi 13letého maltézského psíka je víc než špatný. Chybí mu většina zubů, pravé oko napadl zánět, má přerostlé drápy, silné svědění kůže se snažil zmírnit nepřetržitým škrábáním. Na hlavě i na těle měl ložiska vyplněná larvami much, které se živí poškozenou tkání. Jeho stav vyžaduje dlouhodobou intenzivní léčbu.

„Ošetřovatelé útulku pražské městské policie museli odstranit larvy, vyčistit rány, zklidnit podrážděnou kůži, postarat se o přerostlé drápy a zkažené zuby. Pomoci by mohla i medikace antibiotik a protizánětlivých a protisvědivých prostředků. Po stabilizaci zvířete bude vyslovena prognóza dalšího vývoje onemocnění,” sdělila mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová

Útulky pražské městské policie ročně projde téměř 5 tisíc zvířat. Značná část z nich je ve velmi zuboženém stavu, výjimkou nejsou ani týraná zvířata. I díky práci všech zaměstnanců se jich většina uzdraví a nalezne nový domov.

Reklama

Výběr článků

Načítám