Hlavní obsah

Peruánská velvyslankyně zahájila ve Zlíně výstavu Naši geografové v Peru

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci zlínského Zlatého jablka se v pondělí na chvíli přenesli do jihoamerického Peru. Velvyslankyně Marita Susana Landaveri Porturas zde totiž nejen otvírala unikátní výstavu fotografií, ale také srdečně nabízela přítomným hostům některé z tradičních pochutin ze své země.

Foto: OZC Zlaté jablko

Velvyslankyně Peru Marita Landaveri s autory výstavy pány Klimešem a Vilímkem.

Článek

V pondělí 1. října v 15 hodin slavnostně zahájila peruánská velvyslankyně výstavu Naši geografové v Peru, která se koná ve Zlíně u příležitosti 90. výročí navázání diplomatických vztahů České republiky s Peru.

Část výstavy tvoří snímky, které ukazují místa v Peru, jak je před lety zachytili cestovatelé Hanzelka, Zikmund, Ingriš a jejich proměnu v čase zdokumentovali současní vědci Přírodovědecké fakulty UK a Akademie věd Jan Klimeš a Vít Vilímek.

Ti provádějí v srdci incké říše na Machu Picchu výzkumy sesuvů a právě fotografie legendárních cestovatelů pořízené téměř před šedesáti lety poskytla důležité informace pro jejich výzkum nebo zajímavé svědectví o vývoji některých míst v okolí Cuzca a Huascaranu. 

Výstava bude k vidění pouze na dvou místech v České republice - ve zlínském Zlatém jablku (do 14. října) a na půdě Akademie věd v Praze před koncem roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám