Hlavní obsah

Peníze z basketbalové show pomohou dětem ze speciální školy a dětského domova

Novinky, Milan Haluška

Výtěžek ze vstupného za basketbalovou show, která proběhla v Novém Jičíně v únoru, věnovali organizátoři speciální mateřské a základní škole a dětskému domovu. Každé ze zařízení dostalo 600 tisíc korun.

Foto: Marie Machková

Starosta Jaroslav Dvořák a vedoucí basketbalového fan clubu Danuše Starečková se podívali i na výuku ve škole speciální.

Článek

"Už když jsme show připravovali, věděli jsme, že si zisk nenecháme. Rozhodli jsme se pomoci dětem, ke kterým život nebyl vždy štědrý," uvedla vedoucí basketbalového fan clubu Danuše Starečková.

Starosta města Jaroslav Dvořák k výtěžku ze sportovní akce přidal dětem drobné dárky. "Fan clubu patří velký dík. Když jsme si procházeli speciální školku a školu i dětský domov, viděli jsme fůru velmi šikovných dětí, které se bez naší pomoci neobejdou. Velmi si vážím všech, kteří pomáhají," dodal starosta.

Mateřská a základní škola speciální, která pečuje o postižené děti, příspěvek použije na financování dopravy svých žáčků. "Denně svážíme do školy a školky 35 žáků z celého novojičínského okresu. Měsíčně za tuto službu platíme 60 tisíc korun. Peněz se nám stále nedostává, a tak jsme vděčni za každou korunu," řekla ředitelka zařízení Marcela Komendová. V dětském domově finanční dar pomůže uhradit tábory pro děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám