Hlavní obsah

Pátý ročník festivalu Meat Design Ostrava pokračuje i v neděli

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější trendy designu nábytku, interiérů, vybavení domácností, doplňky, dekorování a výzdobu prostor pro bydlení a podnikání, designové předměty běžné denní potřeby, módu, knihy nebo šperky přinesl festival, který pokračuje i v neděli 24. listopadu.

Foto: Josef Zajíc

Meat Desing Ostrava, DOV, Gong, Slavnostní zahájení.Zleva: Iva Kubánková, ředitelka festivalu Karolína Skórková a Tomáš Macura,primátor města Ostravy.

Článek

Meat Design Ostrava je svým rozsahem, významem a zaměřením jednou z nejvýznamnějších přehlídek užitého umění v tuzemsku, největší v Moravskoslezském kraji. Meat Design Ostrava 2019 otevřel své brány v pátek 22. listopadu v 10.00 hodin.

Slavnostní zahájení proběhlo v Dolní oblasti Vítkovic za přítomnosti primátora města Ostravy Tomáše Macury a ředitelky festivalu Meat Design Ostrava Karolíny Skórkové v multifunkční aule GONG. Moderovala Iva Kubánková.

„Město Ostrava je vlastně od počátku přítomno na festivalu Meat Designu. Letos poprvé bude vystupovat i aktivně. Právě zde budeme v neděli v poledne ve 12:30 představovat ostravská témata. Budou minimálně tři, možná ještě další vyvstanou z diskuze. Představíme projekt koncertní haly pro Ostravu, seznámíme s našimi aktivitami na omezení vizuálního reklamního smogu v Ostravě a také představíme novou ostravskou instituci MAPPA - Městský ateliér prostorového plánování architektury,” informoval Tomáš Macura.

Vůbec poprvé se na festivalu Meat Design Ostrava představili japonští tvůrci v rámci TOKYO STAGE v Gongu. Po pátečních přednáškách Petra Holého a Lukáše Holinka se v sobotu 24. listopadu představil Masanori Ushiki: Rychloportréty a Schuji Nagai přednáškou Vztah významné japonské značky BEAMS k umění a designu.

V neděli 24. listopadu se japonští umělci představí v 11:00 - Masanori Ushiiki / Rychloportréty, ve 13,00 hodin Václav Stránský / Tokyobike - příběh kol.

„Zaujal mě koncept stavby zmíněných kol. Že to nemusí být nutně kola pro sportovní činnost. Když jsem zjistil, že jde o jednoduchá městská kola, aby se člověk cítil dobře a v pohodlí, rozhodl jsem se je prodávat. Tokyobike je japonská značka, která kola vyrábí, a my je dovážíme a expedujeme. Ke kolům jsou zde všechny možné doplňky, zvonky, svítidla, láhve, batohy, helmy a podobně,” informoval Václav Stránky, prodejce kol Tokyobike.

V pátek a v sobotu se v Dolní oblasti Vítkovic - DOV v Gongu a v části Dolu Hlubina představila více než dvoustovka vystavovatelů, kteří prezentují své krásné a jedinečné výrobky. Jedinečné znamená, že jsou vyrobeny jen v malých sériích nebo dokonce jen pro jednoho zájemce, který i spolupracuje na prvotním designu.

Kvalitní jsou různorodé přednášky a workshopy, při kterých se návštěvníci mnohému přiučí a stává se také, že v sobě objeví umělecké sklony a na příštím šestém ročníku se objeví jako vystavovatel.

V neděli 24. listopadu návštěvníky čekají dva přednáškové bloky - v 11:00 hodin: Kristýna Cmíralová / Kateřina Stará: LANDSCAPE FESTIVAL a ve 12:30 přednáškový blok OSTRAVA!!! - bude se hovořit o Městském ateliéru prostorového plánování a architektury - MAPPA, představen bude Manuál pro ochranu prostoru před "reklamním smogem" a vítězný návrh nové koncertní síně pro Ostravu.

Meat Desig Ostrava bude mít v neděli 24. listopadu otevřeno od 10:00      do 16:00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám