Hlavní obsah

Park u zámecké zdi má stále zpoždění

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Židlochovicích na ploše mezi zámeckou zdí a ulicí Zámecká by měl být vybudován nový park s vodním prvkem, lavičkami a s novou možností vstupu do zámeckého parku. Přestože podle původních záměrů a propočtů už měl několik let sloužit veřejnosti, neslouží.

Foto: Jiří Smutný

Za deset dní by zde měl stát nový park

Článek

Do začátku devadesátých let minulého století zde sídlilo v jednopatrové montované budově ředitelství cukrovaru. Po jeho zrušení se do volných kanceláří nastěhovali úředníci Městského úřadu Židlochovice. Když byly o několik let později tato budova i menší stavby v blízkém okolí zbourány a zlikvidovány byly i zahrádky a chov drobného zvířectva, zdálo se, že je vše na dobré cestě.

Plocha pozemku byla vyrovnána a vypadalo to, že by se zamýšlený park mohl realizovat. Brzy se však plocha začala používat jako parkoviště a skladiště. I v současné době je areál využíván jako skladiště stavebního materiálu a parkoviště stavebních strojů.

V březnu 2018 starosta města Jan Vitula konstatoval: „V březnu již byla zahájena výstavba parčíku v ulici Zámecká. Na chvíli spočinout a v klidu si posedět tam budeme moci už letos v červenci. Hotovo by mělo být vše až na část průchodu do parku, kterou mají zabezpečit Lesy České republiky.“

Na přiložených snímcích je kromě současného stavu zachycena i situace z roku 2008, kdy zde ještě stálo odloučené pracoviště Městského úřadu Židlochovice (vpravo). Jeden snímek je pro porovnání stavu z přelomu let 2014/2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám