Hlavní obsah

Panenky Korunky pomohou i potěší

Novinky, Dana Lipovská

Uherskohradišťská nemocnice se zapojila do projektu nadace KORUNKA LUHAČOVICE a začala na třech místech přímo v areálu nemocnice prodávat špitální panenky Korunky. Autorkou panenek je spolupracovnice Korunky, výtvarnice Jana Kubečková.

Foto: archiv nadace KORUNKA LUHAČOVICE

špitální panenka Korunka

Článek

Ta panenku původně vymyslela v loňském roce pro chlapce, kterému nadace pomáhala. Postupem času vznikly ze stejné autorské dílny také polštáře, kabelky nebo obaly na mobil. Vše nyní vyrábějí klienti chráněných dílen Centra služeb postiženým Zlín.

„Na výrobě panenek se podílejí tři klienti chráněných dílen, všechny panenky jsou ručně šité a malované. Jednu vyrobí zhruba za hodinu,“ popsala proces výroby výtvarnice Jana Kubečková. V současné době vznikají limitované tematické série – panenky hasičské, hokejové, rockerské – nebo právě špitální, které byly vyrobeny přímo pro Uherskohradišťskou nemocnici.

„Chceme pomáhat nejen jednotlivcům a rodinám, ale také institucím jako je Uherskohradišťská nemocnice. V době, kdy nemocnice obracejí každou korunu, alespoň přispějeme třeba k hezčímu prostředí oddělení nebo nákupu něčeho potřebného. Často jde o drobnosti, které ale mohou velmi potěšit,“ řekla ředitelka nadace KORUNKA LUHAČOVICE Veronika Záhorská a dodala, že špitální panenky pokřtí přímo na dětském oddělení Uherskohradišťské nemocnice jejich kmotra, zpěvačka Bára Basiková spolu s partnerkou nadace Adrianou Sobotovou v pondělí 7. října.

Panenku zdravotníka nebo panenku lékaře si mohou zájemci koupit v nemocničním bufetu, lékárně nebo přímo na dětském oddělení v Uherskohradišťské nemocnici. Cena jedné špitální panenky je 290 korun, výtěžek z prodeje věnuje nadace KORUNKA LUHAČOVICE dětskému oddělení Uherskohradišťské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám