Hlavní obsah

Pamětníci vzpomínali nejen na třicet let starý světový rekord Jarmily Kratochvílové

Novinky, Karel Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kraj Vysočina, Město Golčův Jeníkov a Nadace fondu BMJK ve spolupráci s Českým olympijským výborem, Českým atletickým svazem a Českým klubem olympioniků uspořádaly vzpomínkovou akci s dosavadní držitelkou světového rekordu v běhu na 800 metrů Jarmilou Kratochvílovou. Rekord vytvořila 26. července 1983 v Mnichově.

Foto: Karel Novotný
Článek

Nadační fond Běh Městem Jarmily Kratochvílové za podpory Kraje Vysočina a dalších institucí uspořádal v sobotu 20. července v Golčově Jeníkově setkání přátel, olympioniků a dalších významných osobností ze světa sportu.

Vzpomínalo se na dobu 80. let, kdy hvězdou naší atletiky byly mimo jiných i Jarmila Kratochvílová a Helena Fibingerová. A právě kolem nich se točil rozhovor moderátora akce i pamětníka Štěpána Škorpila. Postupně vzpomínali i další - mj. Dana Zátopková, bratři Svojanovští, Jiří Holík, Stanislav Neveselý, Josef Augusta atd.

Doprovodnou sekcí byly krásné písničky v podání havlíčkobrodské kapely PM Band. Tečku za zdařilým setkáním udělal hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, který poděkoval uvedené Nadaci BMJK v Golčově Jeníkově za to, že pořádají tradiční, každoroční velikonoční běh, který se v příštím roce uskuteční již po třicáté, a také Jarmile Kratochvílové za příkladnou reprezentací Kraje Vysočina. Popřál jí též hodně zdaru při výchově mladých adeptů královny sportu - lehké atletiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám