Hlavní obsah

Památné stromy jako vhodné cíle výletů představuje pražská výstava

Novinky, Aleš Rudl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý měsíc březen probíhá v hale pražského Škodova paláce v Jungmannově ulici výstava Seznamte se s památnými stromy Prahy, která přibližuje mohutné velikány metropole. Její ukázka bude na veletrhu veřejné a městské zeleně, který se koná od 17. do 20. března na výstavišti v Letňanech.

Foto: Aleš Rudl

Nejznámějším památným stromem v Praze je nejspíše platan javorolistý, který roste v parku na Karlově náměstí. Znáte i další velikány metropole?

Článek

Živí svědkové minulosti, kteří přežívají celé generace obyvatel města, mají ve svých letokruzích zapsáno mnoho důležitých událostí a zajímavostí. Jsou nedílnou součásti zeleně ve městech a plní nespočet nejrůznějších funkcí. Ty nejstarší v Praze pamatují dokonce dobu vlády Jiřího z Poděbrad a mohutným kmenem a starobylou korunou překvapí každého návštěvníka.

Mají význam i rekreační a mohou být využívány jako cíle krátkých procházek nebo také výletů na kole. Jaro už je za dveřmi. Chcete nasbírat tipy na zajímavá místa?

Mnoho tipů na výlety získáte na výstavě

Kde památné stromy hlavního města rostou, jak se k nim dostanete a jak vypadají, ukazuje výstava v centru Prahy v Jungmannově ulici, která je k vidění každý pracovní den až do 31. března. Inspirací, nejen pro milovníky jízdy na kole, může být i pět cyklistických tras vhodně propojujících více než 130 chráněných velikánů, které jsou na pláncích s fotografiemi stromů také představeny. 

Ukázka rozsáhlé výstavy bude k vidění od čtvrtka až do neděle v Letňanech, kde se mimo jiné na současně probíhajících veletrzích dozvíte i další novinky z oblasti bydlení a zahrady.

Informace přímo z domova najdete na speciálním webu

Podrobně popsané vycházky, bohatou galerii stromů, otevírací dobu výstav a spoustu dalších zajímavostí najdete na internetových stránkách www.prazskestromy.cz, které pro vás budou průvodcem po památných stromech Prahy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám