Hlavní obsah

Pálavské vinobraní chystá skvělé kapely a nabitý program

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pálavské vinobraní, které se v Mikulově pravidelně koná o druhém zářijovém víkendu, opět láká na pochodňovou show, průvod královské družiny, spoustu krojů, řemeslnou tržnici, národopisné soubory, cimbálovou i dechovou muziku a koncerty hvězd české i slovenské hudební scény.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

K vinobraní samozřejmě patří i stánky s vínem, burčákem a gastronomickými specialitami nebo nedělní výstup na Svatý kopeček. Program nezapomíná ani na děti, pro něž je připravena řada her, pohádek, soutěží a atrakcí.

Pálavské vinobraní se ve čtvrtek 5. září v 16 hodin ohlásí vernisáží výstavy fotografií z fotosoutěže Pálavské vinobraní 2010-2012. Od 17 hodin vystoupí na Náměstí Mužácký sbor z Pohořelic. Ve stejnou dobu v galerii Efram začíná koncert Mária Bihári s kapelou Bachtale Apsa. 

Páteční program na Náměstí zahájí cimbálová muzika Ženičky, poté se představí vysokoškolský soubor lidových písní a tanců Poľana z Brna, bavič Richard Nedvěd, skupina Neřež, Katka Koščová a další. V amfiteátru zahraje z místních kapel Rosen Trio&, Irnis, hlavními hvězdami programu budou nepochybně Wouhnout, Anna K. a Nightwork.

V sobotu přijede na Náměstí královský průvod Václava IV. za bohaté účasti krojovaných souborů, dále se můžete těšit na Rudu z Ostravy, Vlastu Redla s kapelou nebo Ukulele Orchestra jako Brno. Zámeckou zahradu a Kozí hrádek ovládnou kejklíři, komedianti, mistři meče i sokolníci.

"Odpoledne v amfiteátru bude ve znamení hudebních hvězd – vystoupí Václav Neckář a skupina Bacily, Aneta Langerová, Kryštof, Peter Bič Projekt, Olympic a UDG," řekla produkční akce Irma Konešová.

Robert Křesťan a kapela Druhá tráva zazpívá společně s hostem Pavlem Bobkem v neděli, po výstupu na Svatý kopeček se Chantal Poullain. Náměstí potom přivítá přehlídku dechových hudeb a v zámecké zahradě je připraven dětský program.

Po celou dobu vinobraní v hlavním sále zámku probíhá prestižní veřejná výstava Národní soutěže vín. Bude zde možno ochutnat více než 500 vzorků bílých, růžových a červených vín z Mikulovské vinařské podoblasti. 

Prohlídky a řízené degustace čekají i v dalších prostorách zámku a několika místních vinařstvích, v Kapucínské ulici vyroste vinařské městečko se stánky jednotlivých výrobců vína. 

Tradiční průběh festivalu vína v Mikulově letos oživí i další organizační a programové novinky.

„Návštěvníkům Pálavského vinobraní chceme nabídnout především komfortnější služby. Vzniknou další klidové zóny s posezením, je navýšen počet odpadkových košů a toalet. Program nabízí i vybrané hotely a restaurace. Naším cílem je, aby se lidé bavili v celém Mikulově,“ upřesnila Marcela Koňáková, ředitelka společnosti Mikulovská rozvojová, která akci pro město organizačně zajišťuje.

Do programu je nově zapojena i část České ulice před městským kinem. Zde si nejen příznivci dechové hudby můžou zatancovat při páteční a sobotní tancovačce s lanžhotskou dechovou kapelou Fialenka.

Během prázdnin je možné zakoupit permanentku na celé tři dny Pálavského vinobraní za 350 Kč, na místě pak za 400 Kč. Předprodej permanentek zajišťuje TIC Mikulov a další předprodejní místa, která jsou uvedena společně s programem na webových stránkách akce www.palavske-vinobrani.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám