Hlavní obsah

Pacienti v Českém Těšíně mají vlastní Kinokavárnu

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šálek teplého nápoje a filmovou projekci si nově mohou vychutnávat dlouhodobě hospitalizovaní pacienti v Nemocnici Český Těšín. Projekt Kinokavárna doplnil plejádu aktivit pro pacienty, kteří se jedenkrát měsíčně mohou na plátně zadívat do filmů, koncertních záznamů či retro televizních pořadů.

Článek

Ve středu 29. března, se budou moci pacienti lůžkových oddělení Nemocnice Český Těšín znovu zadívat na velké plátno a ve společnosti dalších pacientů si vychutnat společný filmový zážitek. Na programu totiž bude březnová Kinokavárna - projekt určený zájemcům z řad pacientů oddělení následné péče, odborné ošetřovatelské péče a sociálních lůžek, který si klade za cíl zpestřovat a zpříjemňovat pobyt v nemocnici.

Na rozdíl od sledování televize má projekt Kinokavárna za cíl nabízet nevšední pořady na velkém plátně, a to navíc v kombinaci s krátkými přednáškami. Pacienti si přitom mohou dát k poslechu i šálek dobré kávy, setkat se s ostatními pacienty a sdílet tak společně kulturní zážitek.

„Program Kinokavárny je poměrně pestrý, najdou se v něm grotesky, humorné scénky, záznamy koncertů, nebo třeba kdysi oblíbené Televarieté. Každé promítání je ale navíc doplňováno o krátké povídání například na téma hereckých biografií či jiných zajímavostí, které prohlubují zážitek ze sledování a dávají divákům něco navíc,“ uvedla sociální sestra Nemocnice Český Těšín Mgr. Eva Palianová.

Projekt Kinokavárna je v Nemocnici Český Těšín pravidelnou aktivitou, na kterou se mohou pacienti těšit každý měsíc. Do tvorby jejího programu se přitom mohou i sami zapojit, a to prostřednictvím námětů na oblíbené či zajímavé pořady a videa.

V únoru mohli pacienti v Nemocnici Český Těšín zhlédnout záznam vystoupení Jožky Černého s cimbálovou muzikou a film Bohouš z roku 1968. Další Kinokavárna čeká na zájemce zítra. Projekt Kinokavárna přitom doplňuje již zaběhnutý výčet bezplatných volnočasových aktivit pro pacienty jako je muzikoterapie, canisterapie, nebo třeba projekt „SetKavárna“, v jehož rámci dobrovolníci pravidelně nabízejí pacientům kávu přímo na odděleních.

Reklama

Výběr článků

Načítám