Hlavní obsah

Pachatelé loupežného přepadení v Kralupech byli dopadeni

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 16. prosince 2010 přistoupili večer na pěší zóně před kralupskou spořitelnou k tehdy čtyřiadvacetiletému mladíkovi dva neznámí muži. Jeden z nich dvakrát udeřil poškozeného pěstí do obličeje. Napadený spadl na zem a krátce poté zkolaboval.

Foto: Martin Tlustý

Chránit v boji nejen s pouliční kriminalitou potřebují Češi v poslední době čím dál tím více. Čím to asi je?

Článek

V tom okamžiku k němu přiskočil spolupachatel a ze zad mu strhl batoh. Oba útočníci ihned vzali nohy na ramena. Poškozenému poté pomohli na nohy kolemjdoucí. Napadený vzápětí zjistil, že pachatelé se zbavili batohu ihned po činu. Po jeho prohlídce však konstatoval odcizení peněženky s částkou 500 Kč a osobních dokladů.

Oloupený ihned kontaktoval kralupské policisty a čerstvý případ převzala kriminálka. Oběť naštěstí byla schopna precizně útočníky popsat. Ke slovu se dostaly i čerstvé poznatky kralupských strážníků. Naštěstí nechyběli ani očití svědci. Kralupští kriminalisté měli brzy jasno.

Loupežné přepadení, kterému kriminálníci neřeknou jinak než El Paso, má na svědomí dvojice útočníků z okresu Kladno ve věku šestadvaceti let. Oba muži v těchto dnech již převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin výtržnictví spáchaného ve spolupachatelství. Za to by jim hrozil trest odnětí svobody až na dva roky.

Je zde ovšem možnost překvalifikování trestného činu na loupež, kde je v případě spolupachatelství trestní sazba podstatně vyšší.

Reklama

Výběr článků

Načítám